Cat costa un teren de casa in apropierea marilor orase
Data publicarii: 15-11-2012 | Imobiliare
Terenurile pentru constructia unei case de la marginea oraselor mari pot costa si 10.000 de euro sau chiar mai putin. Analiza imobiliare.ro remisa miercuri Ziare.com ia in calcul proprietatile scoase la vanzare in perioada septembrie-octombrie 2012 in localitatile adiacente a patru mari orase din tara: Bucuresti, Brasov, Constanta si Timisoara.
In apropiere de Bucuresti, localitatea cu cele mai ieftine terenuri pentru constructii este Magurele, unde un metru patrat costa, in medie, 44 de euro. Totusi, aici pot fi gasite si preturi semnificativ mai mici decat atat. Astfel, un lot de 270 de metri patrati situat intr-o zona de vile noi din oras este scos la vanzare cu 6.000 de euro, respectiv cu aproximativ 22 de euro pe metru patrat.
Pe locul al doilea in clasamentul celor mai ieftine terenuri din jurul Capitalei se situeaza Buftea, cu un pret mediu de 48 de euro pe metru patrat. Si aici pot fi gasite insa oferte mai convenabile. Astfel, un lot de 500 de metri patrati ce face parte tot dintr-un lot de parcele este scos la vanzare la un pret de 13.000 de euro, respectiv 26 euro pe metru patrat.
In orasul Bragadiru, al treilea din top, pretul pe metru patrat al unui teren este de 65 de euro. Si aici cei interesati pot gasi oferte mai bune. Astfel, un lot de 687 de metri patrati situat vizavi de fabrica RoStar este scos la vanzare cu 27.000 de euro, adica circa 40 de euro pe metru patrat, in vreme ce o parcela situata la periferia localitatii poate fi achizitionata si cu 17 euro pe metru patrat.
In Popesti-Leordeni, pretul mediu pentru terenurile pentru constructii se ridica la 67 de euro pe metru patrat. Un lot de casa de 600 de metri patrati poate fi cumparat insa si cu 50 de euro/mp, adica la un pret total de 30.000 de euro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani