Astra Uniqa lanseaza o polita de asigurare pentru copii
Data publicarii: 20-10-2006Polita "Viitor" este o polita de viata de tip endowment (cu acumulare), cu plata sumei asigurate la sfarsitul contractului, plus a beneficiului realizat, destinata obtinerii unei sume pe care parintii vor sa o asigure copilului pentru studii, casatorie, prima masina sau deschiderea propriei afaceri, se mai afirma in comunicat.
Varsta copilului (beneficiarului), la inceputul contractului, trebuie sa fie de maxim 18 ani, beneficiul, la maturitatea contractului, putand fi incasat cand copilul are varsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani impliniti.
Durata minima a contractului este de 7 ani, iar riscurile acoperite de polita sunt supravietuirea beneficiarului la sfarsitul contractului (se primeste beneficiul la maturitatea contractului), decesul beneficiarului in perioada de asigurare (parintele primeste rezerva matematica si beneficiul investitional), decesul asiguratului (parintelui) in perioada de asigurare (beneficiarul primeste la sfarsitul contractului beneficiul la maturitatea contractului).
Suma sigurata poate fi majorata anual cu rata inflatiei, iar la sfarsitul perioadei contractuale, beneficiul la maturitatea contractului poate fi achitat printr-o singura plata sau sub forma de anuitati, pe o perioada cuprinsa intre patru si sase ani. La asigurarea de baza se pot adauga clauze suplimentare, care acopera riscuri din accident (deces, invaliditate permanenta, interventie chirurgicala, spitalizare, exonerare plata prime, fracturi).
Societatea Astra Asigurari a inregistrat, in primul semestru al anului 2006, pierderi in valoare de 22,46 milioane lei (6,3 milioane euro), la o cifra de afaceri de 51,96 milioane euro.
Daunele platite de companie au inregistrat, in primul semestru din 2006, o crestere cu 37%, de la 11,63 milioane euro, la 15,97 milioane euro. Cea mai mare crestere a fost inregistrata la plata daunelor pentru asigurarile de viata - 321%.
Incepand cu 10 iulie 2006, Astra Asigurari functioneaza sub numele de Astra Asigurari - Uniqa, ca rezultat al acordului de co-branding dintre cele doua companii.
Actionarii societatii de asigurari Astra Asigurari au decis, recent, majorarea capitalului social al societatii cu suma totala de 35,14 milioane lei (10,01 milioane euro), pana la valoarea de 192,82 milioane lei (54,93 milioane euro), potrivit raportarilor companiei in Monitorului Oficial. Majorarea de capital a fost efectuata in vederea respectarii prevederilor contractului de vanzare cumparare de actiuni, incheiat intre AVAS si societatea comerciala Nova Trade SA, actionarul majoritar al Astra Asigurari, contract avand ca obiect vanzarea pachetului majoritar de actiuni de la Astra Asigurari, conform caruia cumparatorul si-a asumat obligatia de a efectua o investitie totala de 43,66 milioane dolari, cu care sa contribuie la majorarea capitalului social al societatii.
In acest moment, actionarii principali ai Astra Asigurari sunt Nova Trade Group, cu 72% din actiuni, si Uniqa, cu 27% din actiuni. Compania austriaca de asigurari Uniqa este lider de piata in Austria, cu o cota de 26,4%, urmata de Wiener Stadtische cu 23,1% si de Generali, cu o cota de 16,3% din piata. In anul 2005, Uniqa a subscris prime brute in valoare totala de aproximativ 4,7 miliarde de euro, in crestere cu 25,2% fata de 2004. Profitul companiei Uniqa a fost, in 2005, in valoare de aproximativ 190,3 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 57,5% fata de anul 2004.
Anul trecut a insemnat pentru Uniqa o crestere de 25% a primelor subscrise, 91,9% din aceasta crestere reprezentand contributii internationale. Din acest punct de vedere, Romania s-a clasat pe pozitia a saptea in topul reprezentantelor companiei.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani