Lenovo este cel mai mare producator mondial de calculatoare personale
Data publicarii: 08-11-2012 | IT&C
Producatorul chinez de computere Lenovo Group a anuntat joi ca a trecut in fata rivalului american HP devenind cel mai mare producator de PC-uri, adaugand ca in ultimul trimestru a inregistrat un profit net in crestere cu 13%, transmite AFP.
In perioada iulie-septembrie 2012 Lenovo a realizat un profit net de 162,1 milioane de dolari in timp ce veniturile au crescut cu 11% pana la 8,67 miliarde de dolari.
'Lenovo a devenit cel mai mare producator mondial de calculatoare personale in al doilea trimestru al exercitiului fiscal in curs si ramane cel mai mare producator de PC-uri de pe pietele emergente', a infirmat compania chineza intr-un comunicat remis bursei de la Hong Kong. Lenovo a adaugat ca in perioada iulie-septembrie 2012 cota sa pe piata mondiala a atins nivelul record de 15,6%, cu 0,2|% mai mult decat rivalul american Hewlett-Packard.
Livrarile mondial de PC-uri au incetinit in ultimii ani pe masura ce obiceiurile consumatorilor s-au modificat si din ce in ce mai multi oameni se conecteaza la Internet prin smartphones si tablete in loc de computere personale si laptopuri.
Potrivit unui studiu publicat luna trecuta de firma de consultanta Gartner, cota de piata a Lenovo se situeaza la 15,7%, fata de 15,5% pentru HP. Este pentru prima data dupa 2006 cand HP nu se claseaza pe prima pozitie in topul producatorilor de PC subliniaza Gartner.
Un studiu separat estimeaza ca vanzarile de PC-uri ar urma sa scada, pentru prima data in ultimii 11 ani. Studiul realizat de IHS iSuppli prognozeaza ca piata totala de PC-uri ar urma sa se contracte cu 1,2% pana la 348,7 milioane unitati in acest an, de la 352,8 milioane unitati in 2011.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman