Comisia Europeana a ramas fara bani
Data publicarii: 05-11-2012 | International
Comisia Europeana da semne ca nu mai are suficiente fonduri ca sa se achite de toate angajamentele luate si cauta solutii pentru ca programele demarate sa nu sufere de lipsa finantarii. Romania "a receptionat” deja aceste semnale, trei programe operationale sustinute cu fonduri comunitare fiind presuspendate. Trebuie remarcat faptul ca si tara noastra da motive temeinice pentru astfel de decizii, prin neregulile facute in derularea proiectelor. Comisarul european Dacian Ciolos a declarat ca fondurile pentru agricultura nu sunt in nici un pericol.
Dacian Ciolos, comisarul european pentru Agricultura, a declarat ca fondurile pentru sustinerea Politicilor Agricole Comune au fost stabilite prin bugetul 2007-2013, nepunandu-se problema unor diminuari. "Sumele au fost stabilite clar si asa raman”, a precizat oficialul. El a adaugat ca "atunci cand platile sunt facute corect, Comisia Europeana trimite banii. Nu cred ca, pana acum, sa fi fost cazuri in care Comisia sa fi spus ca nu trimite banii pentru ca nu mai are, chiar daca au fost facute plati corecte”. "Stiu ca au fost discutii pe fondurile de coeziune si cele pentru dezvoltare regionala, dar si acolo Comisia Eurpeana cauta solutii”, a precizat Ciolos. Potrivit acestuia, CE a cerut suplimentarea bugetului "pentru a putea acoperi solicitarile de plata”.
Ajutor pentru UE din nereguli
Cele doua fonduri cu probleme sunt cele care asigura derularea programelor presuspendate, Programul Operational Sectorial (POS) Transport, POS Competitivitate si Programul Operational Regional. In plus, din august 2012, nu se fac decontari la nivelul UE si in cazul POS Dezvoltarea Resurselor Umane. Decizia CE de presuspendare a acestor programe a fost sustinuta de rezultatele verificarilor facute, care au scos la iveala nereguli insemnate in derularea proiectelor.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile