Ford vrea ca uzina sa din Romania sa fie un succes
Data publicarii: 30-10-2012 | Auto
Constructorul auto american Ford s-a angajat luni sa faca din uzina sa de la Craiova o poveste de succes, la cateva zile dupa ce a anuntat inchiderea a doua uzine din Marea Britanie si acelei de a treia in Belgia, transmite AFP.
Vicepresedintele Ford Europe, Wolfgang Schneider, a informat ca, de la preluarea fostei uzine Daewoo, in 2008, grupul american a investit aproximativ 800 milioane de euro in Romania.
'Suntem hotarati sa facem din Craiova un succes pe termen lung', a declarat Wolfgang Schneider cu ocazia unei vizite a premierului Victor Ponta la uzina Ford de la Craiova. 'Strategia noastra a fost sa aducem in Romania cel mai sofisticat vehicul si cel mai sofisticat motor, iar aceasta strategie a dat roade', a adaugat Schneider.
In prezent, uzina Ford de la Craiova are 4.000 de angajati care produc 500 de unitati din modelul B-Max, un ritm care ar urma sa creasca in lunile urmatoare. Insa totul depinde de evolutia pietei 'care este putin descurajanta in acest moment', a spus Schneider, refuzand sa precizeze care este productia preconizata pentru anul urmator.
In vara lui 2007, Ford Europe a cumparat de la statul roman, reprezentat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), 72,4% din actiunile Automobile Craiova pentru care a platit suma de 57 de milioane de euro. La acea data, Ford s-a angajat sa produca 250.000 de vehicule pa an pana in 2011 si 300.000 de vehicule pe an ulterior. Insa in 2010 grupul a recunoscut ca proiectele sale in Romania au inregistrat unele intarzieri.
Ford Motor a prezentat saptamana trecuta un plan de restructurare a operatiunilor sale din Europa, unde grupul estimeaza ca va inregistra pierderi de peste 1,5 miliarde de dolari in acest an. In total, Ford va elimina 13% din efectivele sale in Europa si va inchide trei uzine din regiune - una din Belgia si doua din Marea Britanie.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice