Ministerul Agriculturii, cel mai mare beneficiar al rectificarii bugetare
Data publicarii: 29-10-2012 | Economie
Ministerul Agriculturii a beneficiat de cea mai mare suma alocata unui domeniu la rectificarea bugetara aprobata de Guvern, obtinand 400 de milioane de lei, a anuntat sambata premierul Victor Ponta.
Ministerul Administratiei si Internelor a primit 151 de milioane de lei - bani destinati platii salariilor, normelor de echipament si cheltuielilor cu carburantii.
Guvernul a alocat Ministerului Justitiei 45 de milioane de lei, suma necesara, in cea mai mare parte, cheltuielilor cu implementarea Codurilor juridice.
"Ne-am obligat si sper ca acest lucru sa se reflecte in Raportul Mecanismului de Cooperare si Verificare, desi nu am foarte mari iluzii. M-am obisnuit in ultimii ani ca orice am face, dupa aceea mai apare ceva de facut. Important este sa ne tinem totusi de cuvant: cheltuielile de personal pentru angajarea a 378 de posturi noi in justitiei pentru aplicarea Codurilor, bunurile si serviciile pentru achizitionarea mobilierului pentru noul personal, Administratia Nationala a Penitenciarelor si creditele externe rambursabile pentru proiectul 'Reforma sistemului judiciar'", a detaliat Ponta.
De asemenea, Guvernul a alocat 30 de milioane de lei Ministerului Culturii si Cultelor, iar bugetului Asigurarilor Sociale de Stat - 70 de milioane - pentru pensiile din MAI. Alte institutii care au beneficiat de realocari sunt Ministerul Sanatatii si Serviciul Roman de Informatii.
A doua rectificare bugetara pe anul 2012 este fundamentata pe o crestere economica revizuita in scadere la 1%, fata de nivelul de 1,2% luat in calcul la prima rectificare bugetara, in august 2012, in timp ce bugetul initial a fost construit pe o crestere de 1,8 - 2,3%, potrivit proiectului de ordonanta privind rectificarea bugetara, publicat de Ministerul Finantelor Publice.
Deficitul bugetului general consolidat este mentinut la 13,66 miliarde lei, adica 2,2% din Produsul Intern Brut.
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a revizuit in scadere estimarile privind evolutia economiei Romaniei in 2012, din cauza crizei din zona euro, conform celor mai recente prognoze revizuite ale BERD. Produsul Intern Brut al Romaniei ar urma sa inregistreze anul acesta o crestere de doar 0,5%, fata de 0,8%, cat estima BERD in iulie.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani