Megabonusurile de pe carduri, doar maruntis la final de luna

Data publicarii: 24-10-2012 | Finante-Banci

Bonusurile oferite de banci, in puncte sau procente din cumparaturile pe cardul de credit, reprezinta mai degraba o strategie de marketing decat o facilitate reala acordata clientilor.

Cu bonusul primit pentru cumparaturi cu Power Card BCR in valoare de  10.000 de lei, puteti achita comisionul anual de intretinere a cardului. Cam asta este valoarea reala a bonusurilor in puncte pe care le ofera cea mai mare banca din Romania in cazul unuia dintre cele mai promovate produse din portofoliu.

    Situatia este asemanatoare si in cazul celui de-al doilea mare jucator, BRD, cu mentiunea ca, in cazul bancii franceze, comisioanele pentru servicii elementare, cum ar fi obtinerea unui extras de cont, sunt semnificativ mai mari. Raiffeisen ofera bonusuri in bani doar pe varianta Gold a cardului de cumparaturi, unde pentru cheltuieli de 1.500 de lei primesti 12,5 lei. Suma este mai mare decat in cazul BCR si BRD, insa daca il raportam la comisionul anual de 150 de lei rezulta ca suma minima ce ar trebui cheltuita pentru a acoperi comisionul depaseste 21.500 de lei.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: