Cati bani sunt in Romania

Data publicarii: 24-10-2012 | Finante-Banci

Masa monetara in sens lang (include numerarul aflat in circulatie, depozitele din banci, precum sI alte instrumente financiare ) s-a ridicat in luna sptembrie la 221,012 miliarde lei, din care numerar in circulatie  32,976 miliarde lei, conform datelor BNR. Valoarea a crescut  in septembrie fata de august cu 0,3 la suta (-0,8 la suta in termeni reali), iar in raport cu septembrie 2011 cu 5,7 la suta (0,3 la suta in termeni reali). 

Depozite cu durata initiala de pana la doi ani totalizau 131,521 miliarde lei, iar alte instrumente financiare, din categoria imprumuturilor din operatiuni repo, actiuni/unitati ale fondurilor de piata monetara, titluri de valoare negociabile cu maturitatea de pana la doi ani inclusiv, totalizau 238 milioane lei.

Active externe nete ale Romaniei, care includ creditele acordate nerezidentilor, depozitele plasate la nerezidenti, titlurile de valoare emise de nerezidenti, actiunile detinute si alte participatii de capital la nerezidenti si aurul monetar, totalizau 33,117 miliarde lei.

Integral in Jurnalul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: