Ministerul Mediului introduce obligatii suplimentare pentru fondurile de vanatoare
Data publicarii: 24-10-2012 | Mediu
Contractul cadru cu gestionarii fondurilor de vanatoare urmeaza sa fie modificat iar distribuirea de hrana de orice natura la mai putin de 2 km de cea mai apropiata localitate sau la mai putin de 200 de metri de observatoare va fi interzisa.
Modificarea contractului cadru prin introducerea de clauze cu riscul rezilierii a fost convenita marti de secretarul de stat in Ministerul Mediului, Mugur Cozmanciuc, cu gestionarii fondurilor de vanatoare.
'In urma intalnirii cu gestionarii s-a convenit modificarea contractului cadru prin introducerea de clauze cu riscul rezilierii. Printre aceste clauze se numara: interzicerea distribuirii de hrana sub forma de deseuri de origine animala sau dulciuri, interzicerea distribuirii de hrana de orice natura la mai putin de 2 km de cea mai apropiata localitate sau la mai putin de 200 de m de observatoare si interzicerea vanatorii la nada', precizeaza un comunicat al Ministerului Mediului si Padurilor, remis, marti, AGERPRES.
Potrivit lui Mugur Cozmanciuc, printre obligatiile care vor reveni gestionarilor fondurilor de vanatoare se numara recoltarea, cu prioritate, a exemplarelor care produc pagube, asigurarea intregului sprijin pentru cetatenii care solicita acest lucru si sesizarea imediata a administratorului si a autoritatii sanitar -veterinara despre existenta in fond cinegetic a oricaror exemplare de fauna cinegetica cu comportament deviant. Gestionarii vor avea, de asemenea, obligativitatea de a sesiza autoritatile locale pentru indepartarea resturilor menajere din fonduri cinegetice.
'Ministerul Mediului si Padurilor va face toate demersurile in vederea gestionarii eficiente a speciilor protejate. In acest sens, saptamana viitoare va fi convocat Consiliul National de Vanatoare in vederea modificarii contractului cadru, care sa cuprinda aceste clauze agreate cu gestionarii', se mai arata in comunicatul citat.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani