Generali Romania isi majoreaza capitalul cu 46 milioane lei
Data publicarii: 22-10-2012 | Finante-Banci
Actionarii Generali Romania au hotarat sa majoreze capitalului social cu 46 milioane de lei, la 179,1 milioane de lei, prin transformarea in actiuni a unei creante in acelasi cuantum pe care actionarul Generali PPF Holding BV o are asupra companiei. Suma va fi alocata pentru sustinerea activitatii de asigurari generale, care asigura peste 80% din business-ul companiei.
Majorarea de capital va presupune emiterea unui numar de 460,09 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei/titlu, care vor reveni in totalitate Generali PPF Holding BV (Olanda). Alaturi de Generali PPF Holding BV, care detine 79,12% din titlurile societatii, in actionariatul asiguratorului roman mai sunt prezenti Iberian Structured Investment I BV (Olanda) - 20,76% si mai multe persoane fizice si juridice - 0,12%. La incheierea operatiunii, Generali PPF Holding BV va detine 1,51 miliarde de actiuni in valoare totala de 151,3 milioane de lei, respectiv 84,47% din capitalul societatii. Generali PPF Holding a fost infiintat in iulie 2007, prin unificarea operatiunilor in Europa Centrala si de Est ale Generali (Italia) si PPF Investment (Cehia). Generali detine 51% din Generali PPF Holding.
Pentru acest an, asiguratorul roman si-a bugetat prime subscrise de 549 milioane de lei, din care asigurarile de viata vor aduce 91,3 milioane de lei, si pierderi de 15,9 milioane de lei. Anul trecut, Generali a subscris prime de 511,44 milioane de lei, in regres cu 22,2% comparativ cu anul precedent, si a trecut pe pierderi, care au insumat 83,17 milioane de lei, de la un profit net de 266.000 lei in 2010. Compania s-a plasat astfel pe locul sapte in topul asiguratorilor dupa valoarea primelor subscrise. La nivel international, Generali este unul dintre primii trei asiguratori dupa cuantumul primelor subscrise in 2011.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice