Nokia a raportat pierderi pentru al saselea trimestru consecutiv

Data publicarii: 19-10-2012 | IT&C

Compania finlandeza Nokia a raportat pierderi de aproape un miliard de euro in trimestrul al treilea, acesta fiind al saselea trimestru consecutiv in care producatorul de telefoane mobile are pierderi, potrivit Bloomberg.

Nokia isi continua declinul si in cel de-al treilea trimestru din 2012 , volumul vanzarilor de smartphone-uri Lumia, coborand la 2,9 milioane de unitati, de la 4 milioane in trimestrul anterior.

Pierderile raportate de Nokia au ajuns la 969 milioane de euro in trimestrul trei, in crestere puternica fata de perioada similara a anului trecut, cand a raportat un minus de 68 milioane de euro.

"Continuam sa ne concentram pe tranzitia Nokia", a declarat directorul general al companiei, Stephen Elop, intr-un comunicat transmis joi.

Compania se lupta sa isi revina pe piata smartphone-urilor si pregateste lansarea, in luna noiembrie, a celei de-a doua generatii Lumia, cu Windows Phone 8.

Veniturile companiei au scazut cu o treime de la inceputul anului 2011, cand Nokia a trecut la o noua strategie, adoptand sistemul de operare Windows Phone al Microsoft. Elop a concediat peste 20.000 de angajati si a inchis mai multe fabrici si centre de cercetare.

Pierderile Nokia de pe primele noua luni ale anului ajung la circa patru miliarde de euro, in conditiile in care in perioada similara a anului trecut avea pierderi de 412 milioane euro.

Sursa: TVRinfo.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: