Compania Bechtel a abandonat lucrarile la Autostrada Transilvania
Data publicarii: 10-10-2012 | Diverse
Ministerul Transporturilor nu a mai facut plati catre Bechtel din luna iunie, iar firma si-a luat oamenii si utilajele de pe santier. Mai mult, a concediat mare parte din angajatii din Romania.
Santierul Autostrazii Transilvania din judetul Bihor este pustiu. La Suplacu de Barcau, nici picior de om si nici urma de utilaj. In timpul verii, muncitorii au construit mai multe poduri si au inaltat pilonii pentru drumurile care vor supratraversa autostrada. Lucrarile incepute au fost lasate in paragina, arata Jurnalul TVR.
Pana in luna noiembrie Bechtel ar fi trebuit sa dea in folosinta 18 kilometri in judetul Bihor. Contractul va fi din nou negociat. Reprezentantii Bechtel nu au putut fi contactati pentru comentarii.
Bugetul stabilit de Compania de Drumuri la inceputul anului pentru Autostrada Transilvania a fost deja epuizat. Compania Bechtel si-a concediat deja mai toti angajatii din Romania. In acest moment trebuie sa primeasca de la Transporturi aprope 200 de milioane de lei.
Anul trecut Ministerul Transporturilor a renegociat contractul cu americanii de la Bechtel. Costul pe kilometru s-a redus la jumatate, adica 6,9 milioane de euro.
Ministerul Transporturior se gaseste acum in imposibilitatea sa faca platile, ceea ce va duce la o alta negociere cu americanii.
Contractul cu firma Bechtel a fost incheiat in 2003, de cabinetul Nastase. Primul kilometru a fost turnat dupa cinci ani de la semnarea actului, iar marti Autostrada Bechtel avea doar 52 de kilometri.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman