Compania Bechtel a abandonat lucrarile la Autostrada Transilvania
Data publicarii: 10-10-2012 | Diverse
Ministerul Transporturilor nu a mai facut plati catre Bechtel din luna iunie, iar firma si-a luat oamenii si utilajele de pe santier. Mai mult, a concediat mare parte din angajatii din Romania.
Santierul Autostrazii Transilvania din judetul Bihor este pustiu. La Suplacu de Barcau, nici picior de om si nici urma de utilaj. In timpul verii, muncitorii au construit mai multe poduri si au inaltat pilonii pentru drumurile care vor supratraversa autostrada. Lucrarile incepute au fost lasate in paragina, arata Jurnalul TVR.
Pana in luna noiembrie Bechtel ar fi trebuit sa dea in folosinta 18 kilometri in judetul Bihor. Contractul va fi din nou negociat. Reprezentantii Bechtel nu au putut fi contactati pentru comentarii.
Bugetul stabilit de Compania de Drumuri la inceputul anului pentru Autostrada Transilvania a fost deja epuizat. Compania Bechtel si-a concediat deja mai toti angajatii din Romania. In acest moment trebuie sa primeasca de la Transporturi aprope 200 de milioane de lei.
Anul trecut Ministerul Transporturilor a renegociat contractul cu americanii de la Bechtel. Costul pe kilometru s-a redus la jumatate, adica 6,9 milioane de euro.
Ministerul Transporturior se gaseste acum in imposibilitatea sa faca platile, ceea ce va duce la o alta negociere cu americanii.
Contractul cu firma Bechtel a fost incheiat in 2003, de cabinetul Nastase. Primul kilometru a fost turnat dupa cinci ani de la semnarea actului, iar marti Autostrada Bechtel avea doar 52 de kilometri.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii