Bancpost, recunoastere din partea IFC, parte a Grupului Bancii Mondiale
Data publicarii: 08-10-2012 | Finante-Banci
Bancpost a fost desemnata saptamana trecuta, in cadrul celei de-a 5-a Intalniri Anuale a Bancilor Partenere IFC din Dubai, drept "Cea mai buna banca emitenta nou intrata in cadrul Programului de Finantarea Comertului Global din zona Europa si Asia Centrala”. Aceasta distinctie este oferita in premiera pentru Romania si regiune si vine ca o recunoastere a efortului depus de Bancpost, in sprijinul companiilor care doresc sa isi extinda activitatea pe noi piete.
Anthony C. Hassiotis, Presedintele Executiv al Bancpost, a declarat cu aceasta ocazie: "Participarea Bancpost la Programul IFC de Finanare a Comertului Global reprezinta un angajament pe termen lung in sustinerea companiilor romanesti si a comertului regional in Europa. Premiul pentru "Cea mai buna banca emitenta nou intrata in cadrul Programului de Finantarea Comertului Global din zona Europa si Asia Centrala” acordat Bancpost de catre IFC confirma capacitatea noastra de a furniza clientilor nostri din Romania solutii de finantarea comertului si reafirma contributia noastra la economia Romaniei.”
De la initierea sa in anul 2005, prin Programul IFC de Finantare a Comertului Global s-au emis catre banci peste 12.000 de garantii, totalizand 19 miliarde de dolari. Mai mult de 80% dintre aceste garantii au fost in beneficiul companiilor mici si mijlocii din pietele emergente. IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale si este cea mai mare institutie dedicata dezvoltarii globale, orientata exclusiv catre sectorul privat.
Bancpost s-a alaturat Programului IFC de Finantare a Comertului Global in 2010 ca prima banca emitenta din Romania. In 2012, IFC a majorat plafonul liniei de finantare a comertului international pentru Bancpost la 50 de milioane de dolari, sporind disponibilitatea de finantare prin Programul IFC de Finantare a Comertului Global. Cresterea liniei,de finantare a comertului a ajutat Bancpost sa isi extinda activitatea de finantare a comertului international si sa ofere clientilor sai companii medii si mari o gama diversificata de produse bancare. Accesul la finantarea comertului este esential pentru companiile medii si mari care se bazeaza pe un comert transfrontalier viabil si cauta noi oportunitati de crestere pe pietele internationale.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani