Palatul CEC intra in posesia Primariei Capitalei si devine muzeu
Data publicarii: 18-10-2006In schimb, Primaria Capitalei va pune la dispozitia CEC un teren de 2700 de metri patrati pentru construirea unui nou sediu. Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, CEC va mai putea folosi vechiul sediu, de pe Calea Victoriei, un an, maxim doi dupa ce cladirea, considerata monument istoric, va fi trecuta in proprietatea municipalitatii.
Radulescu: Vanzarea Palatului CEC a fost ceruta de candidatii la preluarea bancii
Vanzarea Palatului CEC a fost trecuta in contractul de privatizare la cererea expresa a candidatilor pentru preluarea bancii, care au considerat ca sunt foarte mari costurile de administrare a cladirii, a declarat Eugen Radulescu, presedintele bancii."Palatul CEC este o cladire de patrimoniu si, potrivit legilor in vigoare, nu poate fi valorificata direct pe piata imobiliara", a spus Eugen Radulescu. Potrivit acestuia, initial trebuie facuta o oferta catre Ministerul Culturii si apoi catre primaria locala. "Palatul CEC costa aproximativ 24 milioane euro, din care, in urma unui schimb de terenuri cu Primaria Capitalei, vor ramane circa 18 milioane euro", a declarat presedintele CEC.
Terenul pe care va fi construit noul sediu al CEC, de circa 2.700 metri patrati, va fi situat in apropierea Spitalului Municipal, pe Splaiul Dambovitei, iar constructia ar putea fi finalizata spre sfarsitul anului 2008, a mai spus Eugen Radulescu.
Palatul CEC, in care functioneaza sediul central al bancii, a fost evaluat de un expert imobiliar la valoarea de 18 milioane euro.
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in luna septembrie, preluarea sediului central al CEC pentru suma de 17,787 milioane euro, bani care urmeaza sa fie virati municipalitatii de Ministerul Finantelor.
Palatul CEC va fi vandut catre municipalitate, ca activ, pana la sfarsitul anului curent, dupa obtinerea tuturor aprobarilor necesare si se va transforma ulterior in muzeu.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani