Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a demisionat din functie
Data publicarii: 02-10-2012 | Politica
Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, i-a solicitat luni premierului Victor Ponta eliberarea din functie. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sanatatii, pentru perioada urmatoare, dr. Raed Arafat i s-au delegat toate atributiile ce revin functiei de ministru al Sanatatii.
"Dr. Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Ponta de a prelua functia de consilier de stat al primului-ministru pe probleme de Sanatate", precizeaza comunicatul de presa.
Agentia Nationala de Integritate a sesizat saptamana trecuta Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in vederea cercetarii ministrului Sanatatii, Vasile Cepoi, pentru savarsirea infractiunilor de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si a celor asimilate infractiunilor de coruptie, in legatura cu derularea unui proiect finantat prin POSDRU, pe vremea cand acesta era director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.
ANI sustine ca Vasile Cepoi a participat, in calitate de director al DSP Iasi, la luarea unei decizii, prin semnarea unui acord de parteneriat, angajand institutia pe care o conducea la acea data ca partener in proiectul 'Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania' derulat in baza Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).
Parteneri ai proiectului au fost Fundatia 'Amfiteatru' (beneficiar), alaturi de DSP Iasi, Colegiul Medicilor din Romania, Universitatea de Medicina si Farmacie 'Gr. T. Popa' Iasi si SC Info Educatia SRL.
Ulterior, Vasile Cepoi si sotia sa au fost angajati in cadrul proiectului si au obtinut venituri de natura salariala de la Fundatia 'Amfiteatru' si de la partenerii Universitatea de Medicina si Farmacie 'Gr. T. Popa' Iasi si SC Info Educatia SRL.
Beneficiul patrimonial obtinut de Vasile Cepoi impreuna cu sotia sa in cadrul acestui proiect este de 191.726 lei (aproximativ 42.440 euro).
Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, declara atunci, pentru AGERPRES, ca nu a avut o pozitie de decizie in proiectul despre care vorbeste Agentia Nationala de Integritate, ci a predat doar cursuri si ca isi rezerva dreptul de a actiona in justitie ANI pentru stirbirea imaginii publice.
"Nu am avut o pozitie de decizie in proiect, am predat doar cursuri. Inainte de a intra in acest proiect, am consultat legea si juristii, care mi-au spus ca participarea mea nu incalca prevederile legale. Nu stiu pe cine serveste ANI cu acest comunicat de presa care incalca principiul confidentialitatii pe care il invoca in finalul comunicatului. Consider ca am fost pedepsit deja prin stirbirea imaginii publice inainte ca instantele sa se fi pronuntat cu privire la suspiciunile ridicate de cei care m-au invinuit. Imi rezerv dreptul sa actionez in justitie ANI pentru stirbirea imaginii publice", afirma ministrul.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani