Statul nu stie cat valoreaza CFR Marfa
Data publicarii: 26-09-2012 | Economie
Principalul responsabil de privatizarea CFR Marfa, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a lipsit, marti, de la dezbaterea publica dedicata privatizarii operatorului feroviar. Nici consultantul pentru privatizarea operatorului feroviar, Deloitte, care incaseaza un comision de 375.000 de euro de la stat si primeste un onorariu de succes de 0,01% din valoarea tranzactiei, nu a dorit sa fie prezent la discutiile pe tema vanzarii operatorului feroviar de marfa. Oficialii Ministerului Transporturilor au recunoscut ca Deloitte a propus lichidarea CFR Marfa.
Oficialii Ministerului Trasporturilor au mimat dialogul social pe marginea strategiei de privatizarea a CFR Marfa. Horatiu Buzatu, secretarul general adjunct al Ministerului Transporturilor, desemnat de conducerea MTI sa prezideze dezbaterea publica privind privatizarea CFR Marfa, a anuntat ca operatorul feroviar trebuie vandut pana la sfarsitul acestui an.
Chiar daca oficialii Deloitte ar fi trebuit ca la sfarsitul acestei luni sa prezinte valoarea reala de piata a companiei CFR Marfa, Horatiu Buzatu a precizat ca abia saptamana viitoare consultantul va preda o situatie cu evaluarea activelor. "Vom stabili criterii clare de precalificare, printre care obligativitatea mentinerii obiectului de activitate si dovada ca investitorul are ca obiect de activitate transportul feroviar de marfa. Interesul statului este maximizarea pretului ce poate fi obtinut. Consultantul a propus ca si varianta de lucru lichidarea companiei CFR Marfa, noi am refuzat. Lichidarea societatii ar insemna ca toti cei 9.100 de salariati sa isi piarda slujbele”, a declarat Horatiu Buzatu. Acesta a precizat ca in urmatoarea sedinta de Guvern se va supune aprobarii Strategia de privatizare a companiei CFR Marfa.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani