Codul Insolventei, scris de o firma trimisa in judecata pentru frauda
Data publicarii: 25-09-2012 | Afaceri
RVA Insolvency face parte din consortiul acelor firme care se ocupa de redactarea Codului Insolventei, proiect finantat de Banca Mondiala, cu Ministerul Justitiei drept beneficiar. RVA Insolvency, insa, a fost trimisa in judecata pe 15 august in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare. Acest Cod va afecta mii de firme si va reglementa piata falimentelor din Romania.
Mai multi specialisti lucreaza acum la Codul Insolventei. Printre ei - si angajati ai unei firme trimise in judecata in dosarul referitor la delapidarea Petrom Service. Codul Insolventei va fi lege in mediul economic.
RVA Insolvency face parte din consortiul acelor firme care se ocupa de redactarea Codului Insolventei, proiect finantat de Banca Mondiala, cu Ministerul Justitiei drept beneficiar.
Acest Cod va afecta mii de firme si va reglementa piata falimentelor din Romania.
RVA Insolvency, insa, a fost trimisa in judecata pe 15 august in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare.
Procurorii sustin ca RVA Insolvency ar fi determinat plata ilegala trei milioane de euro catre o companie care sustinea ca are de recuperat bani de la PetromService.
Reprezentantii RVA Insolvency sustin ca ancheta procurorilor si trimiterea firmei in judecata nu afecteaza in niciun fel redactarea Codului Insolventei.
Ministerul Justitiei cere informatii suplimentare Bancii Mondiale fata de modul in care a fost atribuit contractul.
Contractul a fost incheiat in perioada in care Catalin Predoiu a fost ministru al Justitiei, iar procedurile de achizitie au inceput in ianuarie 2011 si s-au incheiat in luna octombrie a aceluiasi an.
Pana la mijlocul lunii octombrie, socrul lui Predoiu, Calin Zamfirescu, a fost asociat al firmei RVA Insolvency, una din cele trei castigatoare ale licitatiei.
Oficial, Zamfirescu a parasit compania cu o saptamana inainte ca Ministerul Justitiei sa anunte castigatorul contractului pentru Codul Insolventei.
Finantarea se desfasoara printr-un program al Bancii Mondiale, care a concluzionat atunci, dupa analizarea documentelor, ca nu a existat un conflict de interese.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile