Codul Insolventei, scris de o firma trimisa in judecata pentru frauda
Data publicarii: 25-09-2012 | Afaceri
RVA Insolvency face parte din consortiul acelor firme care se ocupa de redactarea Codului Insolventei, proiect finantat de Banca Mondiala, cu Ministerul Justitiei drept beneficiar. RVA Insolvency, insa, a fost trimisa in judecata pe 15 august in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare. Acest Cod va afecta mii de firme si va reglementa piata falimentelor din Romania.
Mai multi specialisti lucreaza acum la Codul Insolventei. Printre ei - si angajati ai unei firme trimise in judecata in dosarul referitor la delapidarea Petrom Service. Codul Insolventei va fi lege in mediul economic.
RVA Insolvency face parte din consortiul acelor firme care se ocupa de redactarea Codului Insolventei, proiect finantat de Banca Mondiala, cu Ministerul Justitiei drept beneficiar.
Acest Cod va afecta mii de firme si va reglementa piata falimentelor din Romania.
RVA Insolvency, insa, a fost trimisa in judecata pe 15 august in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare.
Procurorii sustin ca RVA Insolvency ar fi determinat plata ilegala trei milioane de euro catre o companie care sustinea ca are de recuperat bani de la PetromService.
Reprezentantii RVA Insolvency sustin ca ancheta procurorilor si trimiterea firmei in judecata nu afecteaza in niciun fel redactarea Codului Insolventei.
Ministerul Justitiei cere informatii suplimentare Bancii Mondiale fata de modul in care a fost atribuit contractul.
Contractul a fost incheiat in perioada in care Catalin Predoiu a fost ministru al Justitiei, iar procedurile de achizitie au inceput in ianuarie 2011 si s-au incheiat in luna octombrie a aceluiasi an.
Pana la mijlocul lunii octombrie, socrul lui Predoiu, Calin Zamfirescu, a fost asociat al firmei RVA Insolvency, una din cele trei castigatoare ale licitatiei.
Oficial, Zamfirescu a parasit compania cu o saptamana inainte ca Ministerul Justitiei sa anunte castigatorul contractului pentru Codul Insolventei.
Finantarea se desfasoara printr-un program al Bancii Mondiale, care a concluzionat atunci, dupa analizarea documentelor, ca nu a existat un conflict de interese.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman