Rusia reactiveaza sistemul de aparare antiracheta din jurul Moscovei
Data publicarii: 18-09-2012 | International
Rusia va reactiva o serie silozuri de rachete balistice amplasate in jurul Moscovei ca parte a unei ample modernizari a retelei de aparare antiracheta care protejeaza capitala rusa, a declarat luni fostul sef al Fortelor strategice ruse, general-colonelul in retragere Viktor Esin.
Reteaua de rachete A-135 este desfasurata in jurul Moscovei pentru a contracara atacurile inamice cu racheta care au ca tinta orasul si imprejurimile sale. Sistemul a devenit operational in 1995 si consta dintr-un radar Don-2N de managament al luptei si din doua tipuri de rachete ABM.
"Sistemul A-135 va fi modernizat in profunzime. Rachetele si alte elemente, inclusiv componentele de detectare si urmarire, vor fi aduse la zi", a declarat Esin pentru RIA Novosti.
Doua platforme de lansare cu rachete interceptoare exo-atmosferice de raza lunga 51T6 au fost dezactivate in 2007, in contextul in care rachetele ajunsesera depasite. Platformele vor fi echipate cu noi rachete cu raza lunga si reactivate in procesul de modernizare.
"Nu exista intentia de a construi noi platforme de lansare, in contextul in care cele vechi vor fi reactivate", a spus general-colonelul.
Sistemul A-135 respecta Tratatul din 1972 privind rachetele antibalistice, din care SUA s-au retras unilateral in 2002, mai scrie RIA Novosti.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman