Eximbank creste agresiv pe zona de credite
Data publicarii: 06-09-2012 | Finante-Banci
Banca de stat a raportat un profit brut de 35 milioane lei pentru primele sase luni din acest an. Expunerea bancii fata de clienti a crescut cu nu mai putin de 700 milioane euro.
Intr-o perioada in care majoritatea bancilor din Romania considera ca acordarea de credite este mai degraba un act de curaj, o banca de stat arata ca exista viata si pe timp de criza. EximBank a experimentat in ultimele sase luni o crestere substantiala in ceea ce priveste portofoliul de credite, reusind sa compenseze macar partial golul de finantare din piata.
"Rezultatele la 6 luni sunt excelente si au fost generate in primul rand de deciziile strategice ale bancii de a se implica mult mai activ in economie prin finantarea si garantarea proiectelor IMM-urilor si ale companiilor mari. Cresterea expunerii fata de clientii nebancari cu aproximativ 700 milioane euro in conditiile dificile ale crizei reprezinta o contrabalansare a franarii activitatii de creditare a bancilor straine, precum si o confirmare a faptului ca Romania are nevoie de banci locale puternice care sa sustina dezvoltarea economica", a afirmat Ionut Costea, presedintele EximBank.
De doua ori peste asteptari
Rezultatele bancii din primul semestru, duble fata de cele bugetate, au fost obtinute atat datorita cresterii agresive a activitatii comerciale si, in consecinta, prin realizarea de venituri suplimentare (in special din dobanzi si comisioane), cat si printr-un control strict al cheltuielilor, in special al costului riscului. "Ceea ce este imbucurator este faptul ca, pe fondul accelerarii activitatii de creditare in ultimii ani, cred ca suntem singura banca din sistem care nu a incheiat anul 2011 cu cheltuieli cu provizioanele, ci cu venituri de aproximativ 6 milioane de lei, lucru care reflecta o dezvoltare sanatoasa a portofoliului de clienti", a mai spus Ionut Costea. EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune - finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani