IMM-urile din Bucuresti si Ilfov, cele mai interesate de cursurile de afaceri online

Data publicarii: 04-09-2012 | Afaceri

Cel mai mare numar de absolventi ai Online Business School (www.bizschool.ro) - o platforma gratuita de e-learning dedicata managerilor din IMM-uri, provine din Bucuresti, 540, urmat de Iasi si Cluj. La finalul lunii august, numarul total de absolventi a ajuns la peste 2000. Cele mai populare cursuri si simulari sunt: simularile "Imbunatatirea abilitatilor de vanzare” si "Comunicarea cu un manager dificil” si cursul "Managementul timpului”. Online Business School este gratuita si disponibila pentru orice manager roman dintr-o companie cu pana la 250 de angajati din zona urbana si rurala. 

Distributia geografica a numarului de absolventi, proportionala cu distributia cursantilor Online Business School, arata ca cel mai mare interes pentru dezvoltare personala si perfectionare il au IMM-urile din zona Ilfov/Bucuresti, de unde provin peste 28% dintre absolventi. Conform statisticilor nationale, cea mai mare densitate de IMM-uri (aproximativ 45/1000 locuitori) este inregistrata in Bucuresti, mai mult decat dublul mediei nationale (19,72 IMM-uri/1000 locuitori). 

Celelalte regiuni au inregistrat rezultate apropiate, cu mentiunea ca fiecare dintre regiuni cuprinde cel putin patru judete: 

  • 18,58% sunt din Moldova (regiunea NE), 
  • 22,97% sunt din Muntenia (Sud- 8,35%, SE - 9,19%, SV - 5,43%), 
  • in timp ce restul de 30,19% sunt din Transilvania (NV - 11,81%, centru - 10,92%, V - 7,46%). 

Datele privind profilul participantilor Online Business School au aratat interesul companiilor de dimensiuni foarte mici, cu unul sau doi angajati si resurse financiare limitate, pentru perfectionare, 53% dintre managerii inscrisi in program provenind din astfel de companii. 

Potrivit cursantilor Online Business School, principala ingrijorare a unui manager de IMM, in ceea ce priveste trainingurile si cursurile, este cea a lipsei de timp. 

Majoritatea studentilor Online Business School considera cursurile interactive si cu o durata corespunzatoare. 

Online Business School face parte din proiectul dezvoltat cu finantare din partea Uniunii Europene, "Imbunatatirea competitivitatii IMM-urilor prin antreprenoriat durabil” (ICIMM). Prin intermediul acestui proiect, persoanele cu functii de conducere din companiile mici si mijlocii din Romania beneficiaza gratuit de cursuri de formare si indrumare pentru dezvoltarea afacerilor si aptitudinilor profesionale. 

Platforma de e-learning www.bizschool.ro este dezvoltata, lansata si operata de Romtelecom, Bluepoint IT Solutions si OTEAcademy.

In a doua parte a lunii octombrie 2012, 16 persoane cu functii de conducere in IMM-uri si mici antreprenori din Romania vor participa la un schimb de experienta in Grecia. Pe parcursul celor 5 zile ale schimbului de experienta in Grecia, managerii vor avea ocazia sa viziteze trei companii de succes  din domeniile IT, FMCG si HoReCa si sa ia parte la traininguri de afaceri sustinute de profesionisti cu experienta. Calatoria va fi o oportunitate pentru managerii din Romania de a intra in contact cu persoane cu pozitii similare din Grecia si de a beneficia de experienta acestora din urma in a face fata cu succes situatiei economice dificile. 

Schimbul de experienta va fi gazduit de OTEAcademy, la sediul sau din Atena, si va include vizite la sediile altor companii si sesiuni in clasa. 

Orice persoana care a absolvit pana la 30 septembrie 2012 cel putin un curs pe platforma de e-learning www.bizschool.ro, poate fi selectata pentru a beneficia gratuit de participarea la acest schimb de experienta. 

Pentru mai multe detalii despre proiect, vizitati www.bizschool.ro. 

Proiect cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. "Investeste in oameni! ”


Ultimele stiri pe BankNews.ro: