EximBank a obtinut un profit brut de 35 milioane lei pe primul semestru

Data publicarii: 04-09-2012 | Finante-Banci

EximBank a obtinut un profit brut de 35 milioane lei in primul semestru din 2012 si a continuat sa isi consolideze pozitia pe piata bancara corporate din Romania, se arata intr-un comunicat al bancii remis redactiei.

 "Rezultatele la 6 luni sunt excelente si au fost generate in primul rand de deciziile strategice ale bancii de a se implica mult mai activ in economie prin finantarea si garantarea proiectelor IMM-urilor si ale companiilor mari. Cresterea expunerii fata de clientii nebancari cu aproximativ 700 de milioane de euro in conditiile dificile ale crizei reprezinta o contrabalansare a franarii activitatii de creditare a bancilor straine, precum si o confirmare a faptului ca Romania are nevoie de banci locale puternice care sa sustina dezvoltarea economica”, a afirmat presedintele EximBank, Ionut Costea.

 Rezultatele bancii din primul semestru, duble fata de cele bugetate, au fost obtinute atat datorita cresterii agresive a activitatii comerciale si, in consecinta, prin realizarea de venituri suplimentare (in special din dobanzi si comisioane), cat si printr-un control strict al cheltuielilor, in special al costului riscului.

Integral in Puterea.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: