WSJ: Linistea pietelor financiare din aceasta vara ar putea prevesti o toamna furtunoasa

Data publicarii: 04-09-2012 | Bursa

Pietele financiare au fost surprinzator de linistite inaintea unei toamne care ar putea fi plina de evnimente economice, financiare si politice dramatice, potrivit cotidianului american Wall Street Journal (WSJ), potrivit Mediafax.

Managerii fondurilor de investitii afirma ca linistea recenta ascunde incertitudine, iar in acest timp isi pregatesc portofoliile pentru o posibila crestere a pietelor, dar si pentru a rezista unor socuri variind de la problemele din Europa la noi masuri de relaxare monetara din partea bancilor centrale si schimbari la conducerea celor mai mari doua economii ale lumii, SUA si China.

"Cu siguranta nu ignoram posibilitatea unei evolutii negative a pietelor", a afirmat Tahnoon Pasha, director executiv la Aviva Investors pentru investitii in actiuni si instrumente financiare cu venit fix pe pietele Asia.

Discursul tinut vineri de presedintele Rezervei Federale americane (Fed), Ben Bernanke, a reprezentat, intr-un fel, startul noului sezon, scrie WSJ.

Bernanke a aparat politicile monetare ale Fed si a alimentat asteptarile pentru noi masuri de stimulare economica, sustinand actiunile companiilor americane, cotatia aurului, petrolului si preturile titlurilor pe zece ani ale Trezoreriei SUA.

Comentariile lui Bernanke reprezinta doar varful aisbergului in privinta impactului pe care bancile centrale probabil il vor avea asupra pietelor. In Europa, investitorii asteapta ca presedintele Bancii Centrale Europene (BCE) sa se ridice la inaltimea promisiunilor de a face "tot ce este necesar" pentru a salva euro.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: