ONG-urile reclama o noua Rosia Montana. Ministrul Mediului vrea verificarea urgenta a proiectului minier de la Certej

Data publicarii: 04-09-2012 | Mediu

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a dispus verificarea de urgenta a acordului de mediu pentru proiectul minier de la Certej. Acesta ar putea fi anulat daca se constata ca nu a fost emis in conformitate cu legea, informeaza Ministerul Mediului si Padurilor (MMP).

"Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a dispus, prin ordin verificarea, in regim urgenta, a acordului de mediu pentru proiectul de la Certej, judetul Hunedoara , de catre Garda Nationala de Mediu si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului. Se va urmari verificarea procedurilor urmate in legatura cu acest acord de mediu pentru a se vedea in ce masura s-au respectat toate prevederile legale", potrivit unui comunicat al Ministerului.

De asemenea, Plumb a cerut conducerii Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului demiterea directorului executiv al Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Timisoara, pentru ca nu a informat autoritatea de mediu in legatura cu emiterea acordului de mediu pentru acest proiect, avand in vedere ca este vorba de un obiectiv de interes national si international.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: