In vara s-au triplat vanzarile de Ferrari din Romania. Care este explicatia
Data publicarii: 03-09-2012 | Auto
Inmatricularile de autoturisme Ferrari "au explodat" in lunile de vara, potrivit statisticilor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Daca pana in luna mai doar doua automobile Ferrari noi erau inmatriculate, in iunie s-au mai inregistrat doua, in iulie trei, iar in prima parte a lunii august alte doua, conform datelor DRPCIV.
"Sunt mai multe explicatii pentru «avalansa» de inmatriculari in lunile de vara. Una dintre acestea ar fi accesul la dividende in conditiile in care la mai multe companii dividendele se dau dupa 1 iunie. Ar mai fi chiar modalitatea de folosire a masinilor, clientii de la noi preferand lunile de vara pentru iesiri, excursii, zile de circuit, concedii si multe achizitii se fac cu cateva luni in urma pentru a le primi atunci cand au mai mult timp liber", a spus Lucian Sonea, marketing manager al Forza Rossa, importatorul Ferrari si Lotus pe piata locala.
Anul acesta companiile listate pe bursa de la Bucuresti au distribuit dividende in valoare de peste 3,7 mld. lei (840 mil. euro), cele mai mari din istoria pietei locale. O contributie semnificativa a avut-o Petrom, care a anuntat ca va plati dividende de 1,75 mld. lei, cu 75% mai mult decat in 2011.
Investitia in actiunile emise de companiile care distribuie dividende a devenit in ultimii ani o alternativa la depozitele bancare, in conditiile in care profiturile companiilor au crescut mai repede decat preturile actiunilor.
Unele companii de pe bursa au ajuns sa le distribuie actionarilor dividende care aduc un randament net de peste 7%, cat este dobanda medie la depozitele in lei pe un an. Cele mai mari randamente ale dividendelor au fost inregistrate de SIF Transilvania, de 20,2% si SIF Moldova, de 14,2% in conditiile in care acestea au beneficiat de vanzarea in 2011 a participatiilor de la BCR.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani