Casa Poporului a scos 500.000 de euro din turism
Data publicarii: 29-08-2012 | Turism
Cladirea-simbol a comunismului, Casa Poporului, ramane obiectivul cel mai cautat de turistii straini din Bucuresti. Palatul Parlamentului a incasat aproximativ 500.000 de euro anul trecut din biletele pentru vizitarea lui. Constructia a atras 141.000 de curiosi, dintre care 80% au fost straini.
Palatul Parlamentului - fosta Casa a Poporului -, visul megaloman al lui Nicolae Ceausescu, care a intrat ulterior cu trei recorduri in World Records Academy pentru cea mai mare, cea mai scumpa si cea mai grea cladire administrativa din lume, a devenit atractia turistilor straini sositi in Romania. Aproape zilnic, de jur- imprejurul ei se pot observa turisti, romani si straini, cu aparatele de fotografiat in mana, care o studiaza ca pe o curiozitate arhitecturala. Cei mai multi dintre ei ajung sa o viziteze si in interior iar pentru aceasta distractie platesc intre 25 si 40 de lei pentru un tur.
Potrivit informatiilor furnizate de Secretariatul General al Camerei Deputatilor, 2.276.322, 12 lei a incasat institutia din turism anul trecut, iar cei mai multi dintre vizitatori sunt japonezi, americani, spanioli, portughezi, chinezi si israelieni.
"Pentru turistii straini este ceva impresionant, ceva unic, le place", spune Oana Iacob, reprezentant al agentiei de turism Liberty International, care organizeaza excursii pentru turistii straini provenind din Israel, Spania, Rusia, Polonia, Portugalia. Prin intermediul acestei agentii aproximativ 6.000 de turisti straini ne viziteaza anual tara.
Un japonez, de pilda, plateste in jur de 2.000 de euro pentru un concediu de o saptamana in Europa de Est, iar de cele mai multe ori acesta isi imparte zilele de concediu pentru a vizita si tara vecina, Bulgaria.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani