CA al TVR a adoptat Programul de redresare economica a institutiei
Data publicarii: 29-08-2012 | Media
Consiliul de Administratie al TVR a adoptat, marti, Programul de redresare economica a Televiziunii publice, care prevede concedieri colective in cadrul institutiei.
Programul mentioneaza ca TVR ar urma sa aiba, dupa restructurare si reorganizare, 2.340 de angajati, adica cu aproape 1.000 mai putini decat in prezent.
In documentul postat pe site-ul TVR se stipuleaza desfiintarea tuturor posturilor vacante existente la 15 august si a celor care se vor vacanta dupa aceasta data, urmand ca responsabilitatile, sarcinile, atributiile si competentele aferente posturilor vacante ce urmeaza sa fie desfiintate, sa fie redistribuite, fara renegociere salariala.
In Programul de redresare economica se estimeaza acoperirea pierderii contabile a TVR in anul 2016.
"Televiziunea Romana va functiona, in aplicarea Programului de redresare economica, cu urmatoarele canale de televiziune: TVR 1, TVR 2 Cultural, TVR 3 si TVR International", se arata in document.
Astfel, se prevede suspendarea emisiei TVR Info si TVR Cultural.
Programul vizeaza si propuneri de modificare a legislatiei, printre care se numara schimbarea taxei radio-TV in "contributie".
Potrivit unui comunicat al Televiziunii publice, "masurile incluse in Programul de redresare economica izvorasc din necesitatea armonizarii ofertei editoriale si a resurselor utilizate cu veniturile lunare ale SRTv".
"Pe cale de consecinta, principalele obiective ale Programului sunt repozitionarea politicii editoriale si valorificarea productiilor difuzate pe canalele prevazute in legea privind organizarea si functionarea societatii, adaptarea utilizarii resurselor umane si materiale la constrangerile majore actuale si refacerea echilibrului financiar si organizational", se arata in comunicatul TVR.
Hotararea CA privind Programul de redresare economica si nota de fundamentare a acesteia au fost adoptate cu 10 voturi favorabile, doua impotriva si o abtinere si urmeaza sa fie transmise, spre informare, celor doua camere ale Parlamentului Romaniei, respectiv catre Ministerul Finantelor Publice, in vederea inscrierii documentului pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de sambata, 1 septembrie, conditie esentiala pentru esalonarea pe sapte ani a platii datoriilor fiscale ale SRTv.
La sedinta CA au fost prezenti: Claudiu Saftoiu, Anne Juganaru, Cristian Nitulescu, Lucia Hossu Longin, Irina Radu, Nicoleta Nicolicea, Raico Cornea, Nagy Zoltan Levente, Romina Gabriela Surugiu, Gabriel Tufeanu, Valentin Nicolau, Sorin Burtea (Claudiu Brinzan a delegat votul).
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani