Cat castiga in China seful celei mai profitabile banci din lume
Data publicarii: 23-08-2012 | Finante-Banci
Presedintele executiv al Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), cea mai profitabila banca din lume, a primit anul trecut o compensatie de numai 308.000 dolari, suma care reprezinta doar o mica parte din castigurile sefilor de banci occidentale, care pot ajunge la peste 20 de milioane dolari.
Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a obtinut pentru activitatea din 2011 un pachet financiar de 23 milioane de dolari, sau 1,21 milioane de dolari pentru fiecare un miliard din profitul bancii pe care o conduce.
Jiang Jianqing, seful ICBC si cel mai bine platit bancher din China, a primit 9.400 de dolari pentru fiecare miliard de dolari castigat de banca chineza de stat, potrivit unei analize Bloomberg, citate de Mediafax.
ICBC si Bank of China, cele mai mari banci chineze, au inregistrat in trimestrul al doilea al acestui an profituri de 9,63 miliarde de dolari, respectiv 5,44 miliarde de dolari, potrivit estimarilor analistilor. Profitul JPMorgan, cea mai mare banca americana dupa active, a scazut cu 9% in trimestrul al doilea, la 4,96 miliarde de dolari, din cauza unei pierderi de 5,8 miliarde de dolari cauzata de tranzactiile neautorizate pe piata derivatelor financiare efectuate de angajatii unui birou de trading din Londra.
Astfel, in China, salariile nu au tinut pasul cu cresterea profitului. Sefii bancilor, numiti de guvern si supravegheati de un comitet disciplinar, au evitat scandalurile care bantuie de mai bine de patru ani industria financiara occidentala, legate de riscurile excesive care au condus la criza financiara mondiala, de spalare de bani sau manipulare a dobanzilor.
Valoarea actiunilor bancilor chineze este insa limitata de temerile legate de incetinirea cresterii economice, care ar putea conduce, potrivit economistilor, la falimente in randul dezvoltatorilor imobiliari si autoritatilor locale.
Integral in Gandul.info.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii