Se cauta absolventi de facultati cu profil economic si financiar
Data publicarii: 21-08-2012 | HR/CariereStudentii si absolventii facultatilor cu profil economic si financiar sunt cei mai cautati de catre angajatori, arata un sondaj de opinie derulat de BestJobs printre angajatori. Urmatorul domeniu in se vor face angajari este, cum era de asteptat, IT, iar cele mai slabe perspective de angajare sunt in domeniul sanatatii.
Astfel, 35% dintre respondenti au marturisit ca vor realiza angajari in domeniul Finante, in timp ce 29% sunt interesati de sectorul IT/Telecom. Cele mai slabe perspective de angajare se anunta in sectorul Sanatate, unde numai 7% dintre companiile participante la sondaj au anuntat ca vor recruta in perioada urmatoare.
In ceea ce priveste volumul recrutarilor, 47% dintre respondenti nu stiu inca numarul viitorilor angajati, in timp ce aproape 30% au mentionat ca vor angaja doar pe pozitii cheie. Doar 3% dintre respondenti sustin ca vor avea un volum mare de angajari.
Studiile de specialitate trec "la coada"
Pentru aceste companii, absolventii de facultate prezinta interesul cel mai ridicat, in proportie de 66%, urmati de cei care au terminat doar liceul, 12%, in timp ce 55% dintre respondenti sustin ca nu conteaza pregatirea teoretica, atat timp cat viitorul angajat are experienta necesara.
La ora actuala, pe site-ul BestJobs sunt active peste 16.000 de locuri de munca, iar cele mai multe dintre acestea se regasesc in domeniile Vanzari, IT/Telecom, Servicii, Finante si Inginerie. La mare cautare se afla la ora actuala persoane cu un nivel al experientei entry-level (75%) si fara experienta (63%), in timp ce pentru candidatii cu mai multi ani de experienta sunt valabile 39% dintre anunturi, iar pentru cei cu experienta in management sunt disponibile 27% dintre acestea. Un loc de munca se poate ragasi pe mai multe nivele de experienta, spun expertii BestJobs.
Integral in Capital.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice