Florin Georgescu: Negocierile cu partenerii internationali s-au incheiat cu succes
Data publicarii: 13-08-2012 | Economie
Negocierile cu partenerii internationali - Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala - privind angajamentele asumate de Romania pentru a sasea evaluare a acordului preventiv s-au incheiat cu succes, a anuntat, sambata, ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu.
Negocierile au vizat modul de indeplinire a performantelor economice si financiare pana la data de 30 iunie 2012, iar Scrisoarea de intentie cuprinde obiectivele pentru urmatoarele trei luni, a precizat oficialul MFP.
"Putem spune ca s-au incheiat cu succes negocierile cu partenerii nostri internationali, Comisia Europeana, FMI si Banca Mondiala, privind angajamentele avute de Romania pentru cea de-a sasea evaluare a acordului cu institutiile financiare internationale, respectiv modul in care ne-am indeplinit performantele economice si financiare la finele lunii iunie. Scrisoarea de intentie, documentele negociate, prevad obiectivele pentru urmatoarea perioada de timp de trei luni, pana in septembrie. S-au asigurat sumele necesare pentru refacerea salariilor nominale ale functionarilor bugetari la nivelul din iunie 2010, cele pentru plata sumelor retinute necuvenit pensionarilor, pentru sapte luni din acest an si noua luni din anul care urmeaza ", a spus Florin Georgescu.
Ministrul Finantelor a vorbit si despre formele de sprijin agreate cu misiunea FMI, de la masurile pentru stimularea mediului de afaceri la crearea de locuri de munca. De asemenea, cele doua parti au agreat aplicarea TVA la incasare.
"In plan fiscal, s-au agreat masuri importante pentru stimularea mediului de afaceri, crearea de locuri de munca, dezvoltare si inovare tehnologica. Plata TVA la incasare a fost agreata. Aceasta se va aplica efectiv, datorita necesitatii unor pregatiri metodologice, de la 1 ianuarie 2013. Pe partea de cheltuieli bugetare, s-au asigurat sume suplimentare la nivelul autoritatilor locale in vederea onorarii obligatiilor catre persoanele cu dizabilitati, precum si pentru plata arieratelor, respectiv datoriilor restante ale autoritatilor locale catre diversi furnizori si diversi creditori ", a explicat ministrul Finantelor.
Integral in Agerpres.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani