Allianz-Tiriac Asigurari - rezultate in primul semestru din 2012
Data publicarii: 08-08-2012 | Finante-Banci
Allianz-Tiriac Asigurari a incheiat primul semestru (S1) al anului 2012 cu venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 460,2 milioane de lei, valoare egala cu cea inregistrata in aceeasi perioada din anul anterior. Profitul inainte de impozitare, calculat in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate (IFRS), a crescut cu 34%, pana la valoarea de 7,4 milioane de lei (comparativ cu 5,5 milioane lei in primul semestru din 2011).
Allianz-Tiriac a continuat sa-si dezvolte sustinut afacerile de retail. Veniturile din prime aferente politelor contractate de persoane fizice in perioada ianuarie - iunie 2012 au inregistrat o crestere de circa 14 procente, depasind 160 milioane de lei. In paralel, compania si-a consolidat pozitia pe segmentul comercial si corporate, politele contractate de persoane juridice (exclusiv leasing) generand venituri de circa 220 milioane de lei, cu 3 milioane de lei mai mult decat in primele 6 luni din 2011.
Pe segmentul de asigurari generale, in perioada 1 ianuarie - 30 iunie, primele brute subscrise de Allianz-Tiriac s-au situat la 407,1 milioane de lei, foarte aproape de valoarea inregistrata in acelasi interval din 2011 (409,7 milioane de lei). Cele mai importante contributii la realizarea acestor venituri le-au avut asigurarile Casco (pondere 48%), Property (22%) si RCA (21%).
In primul semestru din 2012, asigurarile de sanatate (politele de grup Sanaplan si politele de asigurare de sanatate pentru calatorii in strainatate) au inregistrat o dinamica foarte buna, generand prime brute subscrise de peste 7,2 milioane de lei, cu 23 de procente mai mult decat in primele 6 luni din 2011. Asigurarile de raspundere civila generala au evidentiat, de asemenea, o crestere sustinuta, de peste 18 procente, contabilizand un nivel al primelor brute subscrise de peste 18 milioane de lei, in perioada ianuarie - iunie 2012.
O evolutie pozitiva a fost consemnata si la nivelul subscrierilor RCA, care au avansat in primul semestru din anul curent cu mai bine de 9 procente, pana la un nivel de circa 88 milioane de lei. Mai cu seama vanzarile de polite individuale au sustinut aceasta crestere. Astfel, politele RCA contractate de persoane fizice in perioada ianuarie - iunie 2012 au generat venituri cu peste 30% mai mari fata de acelasi interval din 2011.
La nivelul portofoliului property, veniturile semestriale au ramas stabile la valoarea de aproximativ 91 milioane de lei. Circa o treime din aceasta suma este reprezentata de primele brute subscrise pentru asigurarea locuintelor.
Afacerile Casco s-au contractat cu circa 7 procente, pana la un nivel al subscrierilor semestriale de 195 milioane de lei. Scaderea a fost generata exclusiv de portofoliul de leasing la nivelul caruia numarul contractelor de leasing ajunse la scadenta ramane mai mare decat numarul politelor Casco noi incheiate de societatile de leasing partenere. Totusi, este de remarcat faptul ca portofoliul de asigurari Casco non-leasing a avut o evolutie pozitiva, inregistrand subscrieri semestriale (S1 2012, comparativ cu S1 2011) cu circa 5 procente mai mari. Si aici, cresterea a fost sustinuta de vanzarile superioare pe retail (+15%).
Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a realizat vanzari de 53,1 milioane de lei in primul semestru din 2012, cu 5 procente mai mult decat in primele sase luni din anul anterior (50,6 mil. lei). Si la nivelul acestui segment, portofoliul generat de contractele cu persoane fizice a inregistrat o evolutie pozitiva. Astfel, numarul de polite individuale de asigurari de viata emise de Allianz-Tiriac in perioada ianuarie - iunie a anului curent a fost cu circa 10% mai mare decat in acelasi interval din 2011.
Structura portofoliului de asigurari de viata ramane echilibrata, politele traditionale generand 54% din primele brute subscrise, restul de 46% reprezentand vanzari de polite de asigurari de viata cu componenta investitionala (index sau unit-linked).
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice