Ioan Rus a demisionat din functia de ministru de Interne
Data publicarii: 06-08-2012 | Actualitate
Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a anuntat luni ca si-a inaintat demisia de onoare, afirmand ca nu poate accepta ca MAI sa fie partas la nimic din ceea ce nu inseamna lege si respectarea legii in Romania.
''Asupra mea si asupra Ministerului Administratiei si Internelor s-au exercitat nenumarate presiuni, nenumarate discutii, nenumarate aprecieri de catre politicienii romani, incepand cu Traian Basescu si terminand cu Crin Antonescu. Din punctul meu de vedere si al ministerului, acest lucru este complet inacceptabil. Eu sunt un politician onest si corect, iar limitele demnitatii mele mi le stabilesc singur'', a spus Rus.
Acesta a anuntat ca si ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, si-a inaintat luni demisia.
Ioan Rus a multumit echipei de profesionisti din MAI, exprimandu-si speranta ca acestia isi vor face datoria cu profesionalism.
"Vreau sa multumesc echipei de profesionisti din MAI si sa-mi exprim speranta ca isi vor face datoria cu profesionalism si neutralitate politica si buna-credinta si sper ca cei care vor veni dupa mine la conducerea acestui minister sa nu permita ca MAI sa fie involvat in batalii pentru putere, iar politicienilor romani incepand tot cu Traian Basescu si terminand cu Crin Antonescu cu toata modestia le spun ca in spatele lor si a deciziilor lor se afla totusi un popor si o tara", a precizat Ioan Rus.
El a amintit ca MAI a organizat alegeri locale in aceasta primavara, in baza unor liste electorale si a unui calendar aprobat de Guvernul Ungureanu, iar pe acea lista erau 18.315.880 de cetateni cu drept de vot in Romania.
"Modul in care aceste alegeri au fost organizate nu a fost de natura sa suscite extrem de multe critici din partea niciunui partid politic, deci consideram ca au fost bine organizate. La foarte scurt timp, s-a organizat referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, prin efortul tuturor, autoritati publice locale, specialistii de la Directia de Evidenta Informatizata si Administrarea Bazelor de Date aceste liste au fost curatate de persoane care, intr-un fel sau altul, nu mai aveau drept de vot, astfel incat pe lista pentru referendum au fost 18.294.514 cetateni, cu 21.366 de persoane mai putin'', a mai spus acesta.
El considera ca referendumul a fost organizat ''suficient de bine sau chiar bine''.
''Dupa acest referendum, care din nou credem noi ca l-am organizat suficient de bine sau chiar bine, CCR ne-a cerut date privitor la aceste liste, ministerul a dat aceste informatii, de asemenea, informand Curtea si asupra faptului ca exista unele vulnerabilitati in legatura cu precizia cu care noi putem masura ceea ce inseamna persoanele care exista pe listele electorale in Romania din diverse motive, acest lucru conducerea ministerului l-a facut nu pentru a bloca sau obstructiona o decizie a CCR, ci din contra pentru corecta informare a Curtii si astfel incat deciziile sa fie in absolut cunostinta de cauza, cu toate aspectele legate de aceasta problema, dat fiind faptul ca in acest moment lucram cu o noua infrastructura umana si logistica pe aceasta problema", a adaugat Rus.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman