Legendele asteapta sa fie descoperite la Ziua Lacului Bolboci
Data publicarii: 02-08-2012 | Turism
Cand vremea este prielnica, de sus din inima Bucegilor se poate vedea tara in lung si-n lat: Dunarea serpuitoare, marea metropola a Bucurestiului, Buzaul, lantul carpatic estic, toata Transilvania. Poate de aceea de Muntii Bucegi, care ating cerul cu fruntea, se leaga numeroase legende si superstitii, fiind considerati niste munti fermecati care emana o energie puternica. Localnicii, parapsihologii etc. sustin ca aici se intalnesc lumile, fiind polul energetic al Romaniei. Oamenii credinciosi care ajung pe aceste meleaguri se incarca de energie, iar unii chiar se vindeca miraculos.
Cine vrea sa afle mai multe despre legendele acestor tinuturi, este asteptat sambata, 4 august, la "Ziua Lacului Bolboci”!
In Muntii Bucegi, la granita dintre judetele Dambovita si Prahova, la o altitudine de 1460 m, intre Cheile Tatarului si Cheile Zanoagei, la 8 km de Sinaia si 70 km de Targoviste, pe cursul superior al raului Ialomita se afla situat cel mai curat lac din judetul Dambovita, lacul Bolboci.
Evenimentul finantat din fonduri europene se va deschide la ora 11:00, langa barajul Bolboci si se va desfasura pe tot parcursul zilei de sambata. Publicul va avea prilejul sa se delecteze cu parada costumelor ecologice, piese de teatru, sa se infrupte din bucatele traditionale, sa se familiarizeze cu muzica si dansul popular din zona, iar cei mai indrazneti vor putea participa la crosul montan sau la concursul cu barca.
Pe scena vor avea loc concerte cu interpreti si artisti locali, iar seara se va incheia cu un minunat spectacol de karaoke.
Lacul Bolboci este un lac artificial de forma unei amfibii care asemeni lacului se rasfata la soare, acesta pare rupt din poveste, fiind locul ideal pentru petrecerea timpului liber in mijlocul arborilor seculari si a aerului ozonat. Amplasat intr-un loc de o rara frumusete si nu foarte cunoscut, in inima muntilor, cu ape reci chiar si vara, lacul a reusit sa-si pastreze nestirbita autenticitatea. Aerul curat, nuantele de verde smarald ale undelor in care se reflecta muntii, cerul si padurile, dar mai ales linistea deplina sunt tot atatea atuuri care pot convinge pe oricine sa petreaca o vacanta relaxanta, imbinand armonios beneficiile muntelui cu cele ale apei.
Pentru cei impatimiti de trasee turistice, acestea abunda, fiecare avand un plus de frumusete sau ceva caracteristic numai lui, cum ar fi cele spre Cheile Zanoagei, Cheile Tatarului, Pestera Ialomitei, Schitul Pestera, Canionul Horoaba, Cheile Orzei, Cheile Coteanu, Padina, Zanoaga, Scropoasa si lacul Scropoasa, Sfinxul, Babele, Varful Omu, Crucea Eroilor de pe Caraiman, Cariera (cea mai inalta cariera de calcar din Europa), etc.
Locuitorii zonei sunt oameni deschisi, calzi si ospitalieri. Muntii Bucegi, fiind unii dintre cei mai vizitati din tara, abunda in hoteluri, moteluri, pensiuni, cabane, locuri de campare aflate mai aproape sau mai departe de lacul Bolboci, cu tarife medii, dar si mai ridicate, in functie de facilitati.
Accesul in zona se poate face cu mijloace auto, pe DN 71 (dinspre Targoviste pana la Moroeni si apoi pe drum forestier), pe drumul forestier ce urca dinspre Sinaia pe la Dichiu si prin Cheile Zanoagei sau pe diverse trasee turistice.
Organizatorul evenimentului este Fundatia Karitas, iar proiectul este finantat prin Regio - Program Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 - Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani