Top cele mai bune carduri de credit dupa dobanda DAE
Data publicarii: 01-08-2012 | Finante-Banci
Cardul de credit are ca orice produs, avantaje si dezavantaje, insa folosit rational ne poate ajuta sa iesim din unele situatii financiare dificile. Pentru a vedea care sunt cele mai bune carduri de credit, am luat in considerare cardurile standard din oferta bancilor si am comparat dobanda si comisioanele platite.
Daca avem un card cu o limita de credit utilizata tot timpul, atunci dobanda DAE este criteriul cel mai important, insa pentru cei care utilizeaza cardul la cumparaturi si achita in perioada de gratie suma utilizata, cel mai important criteriu de comparatie sunt comisioanele de administrare si emitere.
Top carduri de credit dupa dobanda DAE
Cea mai mica dobanda DAE la un card de credit cu o limita de 5000 lei, este oferit de BRD - MasterCard Punct cu Punct, cu o dobanda de 14.38% si o taxa de administrare anuala de 25 lei. Dobanda anuala efectiva DAE la acest card este de 16.46%, un nivel care este mai ridicat decat dobanda oferita la credite de nevoi personale fara ipoteca, iar perioada de gratie ajunge la 60 de zile, perioada in care utilizati creditul fara a plati dobanda, daca rambursati suma utilizata pana la finalul perioadei.
Cardul de credit MasterCard de la Alpha Bank are o rata a dobanzii de 15.75% si un comision de administrare anuala de 10 lei, iar perioada de gratie oferita la sumele utilizate pentru plata cumparaturilor este de 55 zile.
Cu o dobanda de 15.76% cardul de credit de la Intesa Sanpaolo, mai mica decat oferta de la Alpha Bank, are totusi o dobanda DAE mai mare, de 18.97%, deoarece comisioanele sunt mai mari. Comisionul de administrare este de 30 lei si in plus banca solicita si plata unui comision la emiterea cardului in valoare de 15 lei.
Carduri de credit care au o rata a dobanzii mai mica de 20%, regasim in oferta Bancii Carpatica, dobanda de 15.08% si DAE de 19.31% sau la CEC Bank si ATE Bank, unde rata dobanzii este de 16.73% variabila, in functie de evolutia Robor la 3 luni plus marja fixa a bancii si respectiv de 16.99%.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii