Masuri pentru revigorarea asigurarilor PAD
Data publicarii: 26-07-2012 | Finante-Banci
In sedinta din data de 24 iulie 2012, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a analizat posibilitatea modificarii legislatiei secundare, emisa in aplicarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor. Aceasta initiativa vine in continuarea masurilor adoptate recent de CSA care interzic folosirea abrevierii PAD in denumirea produselor de asigurare facultativa a locuintelor.
In opinia CSA, modificarea legislatiei secundare va reprezenta un element esential de sprijin pentru cresterea numarului politelor de asigurare obligatorie, emise de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID).
Consiliul CSA ia in calcul modificarea legislatiei secundare, astfel incat toate societatile de asigurare vor putea incheia asigurari facultative doar pentru sume asigurate care exced celor acoperite prin polita obligatorie pentru locuinte, respectiv 10.000 de euro sau 20.000 de euro.
CSA are in vedere si modificarea normelor puse in aplicare prin Ordinul nr. 5/2009, in sensul de a majora comisionul platit de PAID societatilor care incheie polita de asigurare obligatorie pentru locuinte, de la 10% pana la 20% din valoarea primei de asigurare.
"Societatile de asigurare autorizate sa incheie asigurari obligatorii pentru locuinte in numele PAID, care sunt si actionari ai Pool-ului, si-au asumat prin aceasta calitate si obiectivul principal stabilit de legislatia in vigoare, respectiv cuprinderea in asigurarea obligatorie a fondului locativ din Romania. Cifrele centralizate de CSA arata ca, la sfarsitul lunii martie din acest an, cele mai multe locuinte din Romania erau asigurate printr-o polita facultativa, iar portofoliul gestionat de Pool intrase pe o puternica tendinta de scadere. Consideram ca aceste modificari, odata ce vor fi aprobate, vor implusiona actionarii PAID sa intensifice activitatea de vanzare a politei de asigurare obligatorie pentru locuinte”, a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.
In acelasi context, in cursul zilei de 25 iulie 2012, membrii Consiliului CSA au organizat o intalnire cu actionarii PAID, in cadrul careia a fost anuntata aprobarea dnei Aurelia Cristea in functia de director general si a dlui Radu Mircea Popescu, pentru functia de director general adjunct. In cadrul acestei intalniri, dna Aurelia Cristea a prezentat Consiliului CSA si actionarilor PAID strategia, respectiv viziunea, misiunea si obiectivele generale pe termen scurt si mediu. Noua conducere a Pool-ului a prezentat si masurile pe care PAID le are in vedere cu privire la contracararea practicilor existente in piata, respectiv vanzarea de polite de asigurare facultativa pentru locuinte la tarife mai mici decat polita PAD, dar cu mai multe riscuri acoperite.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman