Sase metode prin care poti sa ramai fara bani in cont
Data publicarii: 18-07-2012 | Finante-Banci
Hotii nu au odihna cand vine vorba de a inventa noi moduri de a frauda.
- 1. Clonarea cardului presupune montarea unui aparat de citire a datelor de pe banda magnetica a cardului si a unei camere video care inregistreaza codul PIN tastat la bancomat sau la POS.
- 2. Phishing-ul se bazeaza in proportie de 90% pe naivitatea clientilor bancilor. Mai exact, acestia primesc mailuri, chipurile din partea bancii, in care sunt indemnati sa intre pe siteuri care ar apartine acestora si sa introduca date legate de card sau de contul bancar.
- 3. Clonarea siteurilor bancare presupune folosirea unor replici care arata 99% la fel ca site-urile initiale, diferenta fiind ca la inceputul adresei de web, in cazul paginilor de internet banking, apare "http://" in loc de "https://".
- 4. Plati online cu datele de pe card pot fi facute folosind doar numarul cardului, data expirarii si codul CVV de pe spatele cardului. De aceea, e bine sa il scoateti cat mai rar si sa fiti siguri ca operatorii de la ghiseele la care faceti plati nu il tin mai mult decat e cazul.
- 5. Virusii informatici si programele de tip spyware, odata ajunsi pe calculator, va pot fura datele personale, inclusiv pe cele financiare.
- 6. Folosirea de acte false cum ar fi carti de identitate falsificate. Pentru a va proteja, nu divulgati nimanui date legate de conturile bancare pe care le detineti si evitati sa lasati copii ale cartii de identitate in diverse locuri, cu exceptia cazurilor in care este absolut necesar.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman