Propunerile mediului de afaceri transpuse in decizii guvernamentale
Data publicarii: 17-07-2012 | Afaceri
Camera de Comert si Industrie a Romaniei - Camera Nationala, saluta deciziile recente ale Guvernului Romaniei de sprijinire a mediului de afaceri, luate in urma intalnirii organizate la initiativa Excelentei sale, Domnul Victor Ponta, Premierul Romaniei, la Palatul Camerei Nationale, in data de 5 iulie.
In acest sens, Camera Nationala isi exprima speranta ca decizia de a introduce plata TVA la momentul incasarii facturii pentru firmele cu cifra de afaceri de maximum 500.000 euro asupra careia FMI a fost informat, va fi aprobata in cel mai scurt timp. Sistemul Cameral apreciaza ca aceasta este o masura necesara si oportuna pentru mediul de afaceri din tara noastra, cu precadere pentru sectorul intreprinderilor mici si mijlocii, care va influenta direct 92% din firmele active.
Sistemul Cameral isi exprima satisfactia fata de masura anularii timp de un an a platii contributiilor la bugetele de sanatate, pensii si somaj de catre patronii firmelor care vor angaja someri cu varsta mai mica de 25 ani sau persoane de peste 55 ani.
Consideram ca facilitatea recent propusa spre aprobare catre FMI, prin care TVA va fi eligibil pentru decontare si in cazul proiectelor finantate din fonduri UE este o masura destinata simplificarii accesului la fondurile europene si a facilitarii implementarii proiectelor finantate prin instrumentele structurale si de coeziune sociala, subiect adus in discutie de majoritatea celor prezenti la reuniunea cu membrii Guvernului de la Palatul CCIR.
De asemenea, faptul ca plafonul de deductibilitatea TVA va creste de la 20% la 50% in cazul investitiilor in domeniul cercetarii-dezvoltarii dovedeste receptivitatea Guvernului fata de solictarile oamenilor de afaceri de stimulare a investitiilor in noi tehnologii, exprimta in cadrul aceleiasi intilniri a Premierului cu mediul de afaceri.
Toate aceste propuneri, ca si multe altele formulate de reprezentantii mediului de afaceri, majoritatea fiind masuri "care nu costa nimic”, ci sunt menite sa stopeze evaziunea fiscala si economia gri, au vizat multiple domenii de activitate, recunoscand importanta primordiala a atragerii de investitii in noi tehnologii, in vederea cresterii competitivitatii Romaniei pe pietele internationale.
Comunicat de presa
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice