Propunerile mediului de afaceri transpuse in decizii guvernamentale
Data publicarii: 17-07-2012 | Afaceri
Camera de Comert si Industrie a Romaniei - Camera Nationala, saluta deciziile recente ale Guvernului Romaniei de sprijinire a mediului de afaceri, luate in urma intalnirii organizate la initiativa Excelentei sale, Domnul Victor Ponta, Premierul Romaniei, la Palatul Camerei Nationale, in data de 5 iulie.
In acest sens, Camera Nationala isi exprima speranta ca decizia de a introduce plata TVA la momentul incasarii facturii pentru firmele cu cifra de afaceri de maximum 500.000 euro asupra careia FMI a fost informat, va fi aprobata in cel mai scurt timp. Sistemul Cameral apreciaza ca aceasta este o masura necesara si oportuna pentru mediul de afaceri din tara noastra, cu precadere pentru sectorul intreprinderilor mici si mijlocii, care va influenta direct 92% din firmele active.
Sistemul Cameral isi exprima satisfactia fata de masura anularii timp de un an a platii contributiilor la bugetele de sanatate, pensii si somaj de catre patronii firmelor care vor angaja someri cu varsta mai mica de 25 ani sau persoane de peste 55 ani.
Consideram ca facilitatea recent propusa spre aprobare catre FMI, prin care TVA va fi eligibil pentru decontare si in cazul proiectelor finantate din fonduri UE este o masura destinata simplificarii accesului la fondurile europene si a facilitarii implementarii proiectelor finantate prin instrumentele structurale si de coeziune sociala, subiect adus in discutie de majoritatea celor prezenti la reuniunea cu membrii Guvernului de la Palatul CCIR.
De asemenea, faptul ca plafonul de deductibilitatea TVA va creste de la 20% la 50% in cazul investitiilor in domeniul cercetarii-dezvoltarii dovedeste receptivitatea Guvernului fata de solictarile oamenilor de afaceri de stimulare a investitiilor in noi tehnologii, exprimta in cadrul aceleiasi intilniri a Premierului cu mediul de afaceri.
Toate aceste propuneri, ca si multe altele formulate de reprezentantii mediului de afaceri, majoritatea fiind masuri "care nu costa nimic”, ci sunt menite sa stopeze evaziunea fiscala si economia gri, au vizat multiple domenii de activitate, recunoscand importanta primordiala a atragerii de investitii in noi tehnologii, in vederea cresterii competitivitatii Romaniei pe pietele internationale.
Comunicat de presa
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii