GORENJE LANSEAZA PE PIATA DIN ROMANIA GAMA DE POMPE DE CALDURA
Data publicarii: 16-07-2012 | Diverse
- Gorenje introduce pe piata locala trei tipuri de pompe de caldura, care au preturi cuprinse intre 5.000 si 10.000 euro
- Compania, alaturi de partenerul sau, Pecef Tehnica, doteaza cu echipamente termosolare si pompa de caldura cu energie geotermala o manastire din jud. Prahova
- Cifra de afaceri neta a companiei Gorenje Romania a fost de cca. 12 mil. euro anul trecut
Importatorul si distribuitorul de produse electrocasnice Gorenje Romania, parte a grupului sloven Gorenje, anunta lansarea pe piata romaneasca a pompelor de caldura. Acestea pot fi utilizate pentru producerea de apa calda menajera si pentru incalzire. Comparativ cu alte sisteme de incalzire, aceste produse sunt foarte economice, deoarece utilizeaza de trei ori mai putina energie primara decat, de exemplu, arzatoarele pe gaz sau petrol.
Noua gama cuprinde trei tipuri de pompe de caldura. Cele aer-apa folosesc energia stocata in aerul din jurul nostru si functioneaza eficient chiar si la temperaturi de pana la -20°C, pompele sol-apa folosesc energia acumulata in pamant, iar pompele de caldura apa-apa folosesc energia apei subterane.
"Aceste tehnologii inovatoare constituie o alternativa ecologica de producere de caldura si apa calda si vor fi tot mai atractive pentru romanii interesati de economisirea de energie. Astfel, introducerea pompelor de caldura in oferta Gorenje Romania reprezinta o oportunitate pentru consumatorii care se indreapta catre sistemele ecologice”, a declarat Tone Prislan, Directorul General al Gorenje Romania.
Referitor la piata locala de pompe de caldura, reprezentul Gorenje sustine ca aceasta se afla inca intr-o faza incipienta. Totusi, interesul tot mai mare al romanilor pentru solutiile de economisire a energiei poate duce la o crestere a vanzarilor companiei cu 20% pe aceasta gama de produse, in 2013.
In acest sens, Gorenje impreuna cu partenerul sau, Pecef Tehnica, a initiat un program dedicat celor care doresc sa achizitioneze un astfel de produs. Cele doua companii vor avea oferte speciale pentru primele 10 pompe de caldura montate in Romania, preturile acestora variind, la momentul actual, intre 5.000 si 10.000 de euro.
Piata locala va ajunge la nivelul celei din Slovenia in 3 ani
Spre comparatie, daca in Romania, piata de profil nu este inca dezvoltata, in Slovenia, doar Gorenje vinde 160 de pompe de caldura pe an. Principalele motive pentru care slovenii cumpara astfel de pompe sunt constientizarea nevoii de reducere a costurilor prin utilizarea energiilor alternative si suportul primit din partea Guvernului la achizitiile acestor produse.
"In ultimul timp, si romanii au inceput sa se orienteze tot mai mult catre folosirea energiilor regenerabile. De aceea, estimam ca piata romaneasca va ajunge la nivelul celei slovene in aproximativ 2 - 3 ani, atat din punct de vedere al valorii, cat si al volumului de pompe de caldura comercializat”, a explicat Darko Gorjup, Directorul categoriei de sisteme de incalzire din cadrul Gorenje Slovenia.
Pentru comercializarea acestei game de produse, Gorenje tinteste romanii care isi doresc sa aiba consumuri de energie reduse, dar si pe cei care au in vedere construirea unei case si sunt interesati de tehnologiile verzi.
In momentul de fata, pompele de caldura Gorenje se comercializeaza in Polonia, Slovacia, Cehia, Germania, Austria, Elvetia si Romania.
Prima manastire din tara dotata cu pompa de caldura cu energie geotermala
Pentru a marca intrarea pe piata de pompe de caldura din Romania, Gorenje a oferit sprijinul partenerului sau, Pecef Tehnica, in dotarea Manastirii Sf. Treime Parepa, din judetul Prahova, cu echipamente ce utilizeaza tehnologii ecologice.
"Prin aceasta actiune ne-am propus sa micsoram costurile manastirii intr-o masura semnificativa si sa asiguram o utilizare foarte usoara a instrumentelor de incalzire si apa calda menajera”, a declarat Florin Purghel, Directorul General al Pecef Tehnica.
Conform acestuia, donatia realizata la Manastirea Sf. Treime Parepa nu include doar pompe de caldura, ci si panouri solare si toate finisarile aferente acesteia.
Electrocasnicele mari reprezinta 80% din afacerile Gorenje Romania in 2011
Referitor la cifra de afaceri a Gorenje realizata in Romania, Prislan a adaugat ca aceasta a ajuns la circa 12 milioane de euro anul trecut si ca se va mentine la acelasi nivel in 2012. De asemenea, in 2011, compania a avut cote de piata cuprinse intre 3 si 10%, pe diferite categorii de produse.
"In 2011, fata de anul anterior, am inregistrat un avans de 33% pe categoria de frigidere, o crestere de 29% pe sectorul de cuptoare cu microunde si una de 22% pe cel al masinilor de spalat vase. De asemenea, o crestere importanta s-a observat si pe segmentul produselor incorporabile”, a afirmat Tone Prislan, Directorul General al Gorenje Romania.
Anul trecut, electrocasnicele mari au reprezentat 80% din afacerile Gorenje pe piata locala, in timp ce produsele electrocasnice mici 20%, iar tintele companiei sunt de a pastra cel putin acelasi raport si in 2012.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani