Cum dam drumul celor 20 de miliarde de euro blocate in economie?

Data publicarii: 12-07-2012 | Economie

Volumul platilor neefectuate in timp util in economia romaneasca atinge nivelul de 90 miliarde lei. Consultantii fiscali propun eliminarea problemei in patru pasi.

Companiile de stat din Romania sunt responsabile pentru aproape o treime din volumul total al intarzierilor la plata existente in economia romaneasca, se arata in raportul Consiliului Fiscal pe 2011. Potrivit acestei institutii, un numar de 645 de companii de stat datoreaza nu mai putin de 28 de miliarde de lei, respectiv 31,2% din volumul total al arieratelor din economie. Cifrele indica faptul ca volumul total al arieratelor atinge 89,7 miliarde lei, adica 15% din PIB.

Limitarea arieratelor este unul din principalii indicatori  neindepliniti de Romania in cadrul actualului acord preventiv semnat cu FMI. Pentru mediul de afaceri, situatia este dezastruoasa. Conturile unor firme ce au de incasat bani de la stat sunt blocate de Fisc deoarece acestea nu isi achita datorii la buget de cateva ori mai mici decat sumele pe care trebuie sa le primeasca.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: