Cum poti sa devii stewardesa si ce salariu castigi
Data publicarii: 11-07-2012 | HR/Cariere
Daca vrei sa lucrezi ca stewardesa, este recomadat sa urmezi in prealabil un curs de pregatire. Asta inseamna ca, pana sa ajungi la un salariu de 1.000 de euro lunar, trebuie sa investesti ceva bani in scolarizare.
In septembrie anul acesta, Scoala Superioara de Aviatie (SSAvC) isi deschide portile pentru o noua serie de insotitori de bord si va organiza un examen de admitere, scrie ZF.ro.
Examenul de admitere pentru cele 40 de posturi consta in sustinerea probelor scris si oral la limba Engleza si a probei de Geografie a Romaniei si Europei. Orice persoana cu varsta peste 18 ani si cu o diploma de Bacalaureat se poate inscrie la aceste cursuri.
Canditatii admisi incepe cursurile in cadrul SSAvC. Sunt doua luni de pregatire teoretica in cadrul SSAvC, timp in care se studiaza materii precum: limba engleza, geografie si meteorologie aeronautica, disciplina si responsabilitati, medicina aeronautica, CRM (cooperare in echipaj multiplu), proceduri operationale normale/anormale/de urgenta, cunoasterea aeronavei si legislatie aeronautica.
Domeniul aviatiei este pentru multi tineri un domeniu de activitate fascinant, de unde si interesul mare fata de cursurile acestea. Din anul 2002 si pana la sfarsitul anului trecut, peste 1.500 de persoane au absolvit cursurile de insotitor de bord, potrivit SSAvC.
Potrivit Ziarului Financiar, pentru un salariu de peste 1.000 de euro lunar se bat pentru cinci candidate pe un loc. Recent, Blue Air a facut angajari pentru cinci pozitii de insotitoare de bord pentru care a primit 25 de CV-uri.
Cursuri pentru meseria de insotitor de bord se fac atat la Scoala Superioara de Aviatie cat si la scoli private, Fly Level sau la scoala companiei aeriene Carpatair.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă