Moody's a retrogradat Hidroelectrica la 'Caa1'si a retras calificativele companiei
Data publicarii: 29-06-2012 | Economie
Moody's Investors Service a revizuit in scadere, cu doua trepte, ratingul corporatist (CFR) si ratingul PDR - probability of default (probabilitate de intrare in incapacitate de plata) al Hidroelectrica, de la 'B2' la 'Caa1', cu perspectiva negativa, si a retras calificativele, finalizand astfel actiunea din 20 iunie, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.
'Retrogradarea cu doua trepte a ratingurilor Hidroelectrica, la 'Caa1' urmeaza confirmarii intrarii voluntare in insolventa de catre Tribunalul Bucuresti, in data de 20 iunie 2012. Ratingul 'Caa1' reflecta cresterea semnificativa a riscului de incapacitate de plata si inerenta incapacitate de anticipare a evolutiilor viitoare, in cazul procedurilor de insolventa', sustine Richard Miratsky, vicepresedinte Moody's.
Totusi, ratingul 'Caa1' include si opinia Moody's ca cererea de insolventa in acest caz specific nu constituie o intrare imediata in incapacitate de plata a Hidroelectrica, deoarece compania se concentreaza pe reorganizare sub administrare judiciara.
De asemenea, agentia se asteapta ca Hidroelectrica sa functioneze in continuare si sa-si achite datoria, cel putin pe termen scurt.
In 20 iunie Moody's a revizuit in scadere, cu patru trepte, de la 'Ba1' la 'B2', ratingurile pe termen lung ale Hidroelectrica si le-a plasat sub revizuire, pentru o posibila retrogradare, din cauza recentei decizii a companiei din Romania de a-si solicita insolventa.
Ratingul corporatist (CFR) si ratingul PDR - probability of default (probabilitate de intrare in incapacitate de plata) au fost retrogradate de la 'Ba1' la 'B2'.
Hidroelectrica a solicitat insolventa pe 15 iunie 2012, pe fondul scaderii cifrei de afaceri in 2011 cu 10%, a cashflow-ului cu 27%, a datoriilor de peste 90 de zile la 470 milioane lei si a unor pierderi financiare de 27 milioane euro in 2011 si de 25 milioane euro in 2012.
Potrivit declaratiei presedintelui Consiliului de Administratie al societatii, Remus Vulpescu, deschiderea procedurii de insolventa a Hidroelectrica nu urmareste falimentul sau nationalizarea societatii, ci reorganizarea unei companii care nu mai are lichiditati.
Actionarii Hidroelectrica sunt statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care detine 80,0561% din capital, si Fondul Proprietatea.
Compania asigura o treime din totalul cantitatii de energie produsa in Romania.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani