Moody's a retrogradat Hidroelectrica la 'Caa1'si a retras calificativele companiei
Data publicarii: 29-06-2012 | Economie
Moody's Investors Service a revizuit in scadere, cu doua trepte, ratingul corporatist (CFR) si ratingul PDR - probability of default (probabilitate de intrare in incapacitate de plata) al Hidroelectrica, de la 'B2' la 'Caa1', cu perspectiva negativa, si a retras calificativele, finalizand astfel actiunea din 20 iunie, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.
'Retrogradarea cu doua trepte a ratingurilor Hidroelectrica, la 'Caa1' urmeaza confirmarii intrarii voluntare in insolventa de catre Tribunalul Bucuresti, in data de 20 iunie 2012. Ratingul 'Caa1' reflecta cresterea semnificativa a riscului de incapacitate de plata si inerenta incapacitate de anticipare a evolutiilor viitoare, in cazul procedurilor de insolventa', sustine Richard Miratsky, vicepresedinte Moody's.
Totusi, ratingul 'Caa1' include si opinia Moody's ca cererea de insolventa in acest caz specific nu constituie o intrare imediata in incapacitate de plata a Hidroelectrica, deoarece compania se concentreaza pe reorganizare sub administrare judiciara.
De asemenea, agentia se asteapta ca Hidroelectrica sa functioneze in continuare si sa-si achite datoria, cel putin pe termen scurt.
In 20 iunie Moody's a revizuit in scadere, cu patru trepte, de la 'Ba1' la 'B2', ratingurile pe termen lung ale Hidroelectrica si le-a plasat sub revizuire, pentru o posibila retrogradare, din cauza recentei decizii a companiei din Romania de a-si solicita insolventa.
Ratingul corporatist (CFR) si ratingul PDR - probability of default (probabilitate de intrare in incapacitate de plata) au fost retrogradate de la 'Ba1' la 'B2'.
Hidroelectrica a solicitat insolventa pe 15 iunie 2012, pe fondul scaderii cifrei de afaceri in 2011 cu 10%, a cashflow-ului cu 27%, a datoriilor de peste 90 de zile la 470 milioane lei si a unor pierderi financiare de 27 milioane euro in 2011 si de 25 milioane euro in 2012.
Potrivit declaratiei presedintelui Consiliului de Administratie al societatii, Remus Vulpescu, deschiderea procedurii de insolventa a Hidroelectrica nu urmareste falimentul sau nationalizarea societatii, ci reorganizarea unei companii care nu mai are lichiditati.
Actionarii Hidroelectrica sunt statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care detine 80,0561% din capital, si Fondul Proprietatea.
Compania asigura o treime din totalul cantitatii de energie produsa in Romania.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii