Unicredit, Tiriac si HVB au ATM-uri comune
Data publicarii: 25-05-2006De acum, acestia au la dispozitie una dintre cele mai mari retele de bancomate, ce reuneste la nivel national 335 de ATM-uri, dintre care 258 apartin Bancii Tiriac, 59 – bancii UniCredit Romania si 18 bancomate – HVB Bank.
„Facilitatile de care se bucura posesorii de carduri HVB Bank, Banca Tiriac si UniCredit Romania sunt un prim pas catre obiectivul final de functionare ca o entitate unica, reprezentand UniCredit Group in Romania,” a declarat Rasvan Radu, Presedinte Executiv UniCredit Romania. „In perspectiva, reunirea retelelor va conduce la un volum mai mare de tranzactii prin card, dar, mai important, la cresterea satisfactiei clientilor nostri, care dispun acum de una dintre cele mai mari retele de bancomate din Romania.”
„Practic, din punct de vedere al comisioanelor, clientii fiecareia dintre cele trei banci pot considera ca reteaua de bancomate de care dispun s-a largit de acum cu retelele celorlalte doua banci care reprezinta UniCredit Group in Romania. Este un pas important, care a fost posibil datorita unei colaborari stranse a celor trei banci, precum si datorita unei strategii comune, care are ca prioritati clientul si inovatia, flexibilitatea si calitatea serviciilor oferite”, declara Dan Pascariu, presedinte HVB Bank Romania si presedinte desemnat al viitoarei banci HVB Tiriac.
In octombrie anul trecut, HVB Bank le-a oferit clientilor sai posibilitatea de a folosi fara comisioane suplimentare bancomatele Bancii Tiriac. La acel moment, reteaua pusa la dispozitia clientilor HVB Bank era de 270 de bancomate.
In comunicat se mai precizeaza ca anul trecut, la finalul lunii august, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) si Banca Tiriac au finalizat tranzactia ce va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac. Pregatirile pentru integrare au inceput in septembrie 2005, iar pe parcursul procesului de fuziune, HVB Bank si Banca Tiriac vor functiona in paralel.
Din noiembrie 2005, HVB Bank Romania si Banca Tiriac fac parte, alaturi de UniCredit Romania, din reteaua central si est europeana a UniCredit Group. Cumulate, activele totale ale celor trei banci ating aproximativ 3 miliarde EUR, clasand UniCredit Group pe o pozitie puternica pe piata bancara din Romania, in special in privinta segmentelor de corporate si retail banking. Cu active totale de 782 miliarde euro si cu o capitalizare de piata de aproximativ 64 miliarde euro (potrivit datelor din martie 2006), noul UniCredit Group este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii