Enel Green Power Romania a inaugurat un parc eolian din judetul Tulcea
Data publicarii: 25-06-2012 | Mediu
Enel Green Power Romania (EGPR) a inaugurat vineri un nou parc eolian, aceasta fiind a patra investitie de gen din judetul Tulcea.
Parcul eolian din localitatile Valea Nucarilor si Nufaru, potrivit EGPR, a devenit functional la finele anului trecut si are o capacitate instalata de 70 de MW, anterior fiind operationalizate alte parcuri in comunele tulcene Casimcea, Valea Nucarilor si intre limitele comunelor Valea Nucarilor cu Bestepe si Nufaru.
'Enel Green Power Romania a investit pana acum peste 330 de milioane de euro in proiecte eoliene, ajungand la o capacitate instalata de aproape 270 MW la finele anului 2011. Compania intentioneaza sa dezvolte inca 202 MW in proiecte eoliene si 25 MW in proiecte de micro hidrocentrale, din prezent si pana in 2016', se arata intr-o prezentare remisa vineri de EGPR.
Potrivit sursei, numai in judetul Tulcea, EGPR a dezvoltat in ultimii ani parcuri eoliene cu o capacitate totala de 244 de MW.
De asemenea, EGPR a realizat un parc eolian in judetul Caras Severin cu o capacitate instalata de 48 MW, in momentul de fata avand in executie un proiect similar cu o capacitate de 119,6 MW in judetul Constanta, localitatile Nicolae Balcescu, Silistea, Targusor si Crucea.
La evenimentul desfasurat vineri in judetul Tulcea au participat directorul Enel Green Power Romania, Francesco Lazzeri, ambasdorul Italiei in Romania, Mario Cospito, presedintele Comisiei de Energie si Industrie din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, precum si directorul pentru Europa al Enel Green Power, Roberto Deambrogio.
EGPR este o subsidiara a Enel Green Power, compania Grupului Enel dedicata dezvoltarii si productiei de energie electrica din surse regenerabile la nivel international, compania numarand in Romania 50 de angajati.
Dobrogea, respectiv judetele Constanta si Tulcea, claseaza Romania, conform unei cercetari a grupului Erste Bank, pe locul al doilea in clasamentul european al celor mai bune amplasamente pentru constructia de ferme eoliene, in Romania putand fi montate instalatii eoliene cu o capacitate totala de 14.000 MW, echivalent cu un aport de energie electrica de aproximativ 23.000 GWh/an.
Desi un potential substantial pentru producerea energiei eoliene a fost localizat in judetul Tulcea, investitiile de gen se deruleaza dificil din cauza procedurilor legale impuse in conditiile in care peste 80% din suprafata judetului este inclusa in programul Natura 2000.
Sursa: Agerpres.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani