Cate milioane de milionari erau in 2011, in lume
Data publicarii: 20-06-2012 | Finante-Banci
In 2011, in lume erau 11 millioane de milionari in dolari, dar patrimoniul lor este in scadere pentru prima data de la criza din 2008, potrivit unui studiu publicat marti de grupul francez de consiliere Capgemini si Royal Bank of Canada (RBC), informeaza AFP.
Populatia vizata de acest studiu este cea a persoanelor care detin un patrimoniu financiar de cel putin un milion de dolari, in afara de resedinta principala, obiecte de colectie si bunuri de consum durabile.
Dupa o crestere puternica a numarului celor cu averi considerabile in 2010 (+8,3%), cresterea s-a stabilit la 0,8% in 2011, ajungand la 11 milioane in intreaga lume. Patrimoniul acestora, care totalizeaza 42.000 de miliarde de dolari, este totusi in scadere cu 1,7% pentru prima data de la criza financiara din 2008, cand a inregistrat un recul de 19,5%. Averea lor a crescut cu 9,7% in 2010.
Dupa 'o perioada de cvasinormalitate in 2010, nivelurile de volatilitate in 2011 au atins pragul maxim in noiembrie din cauza temerilor privind potentiala contaminare de criza datoriei din zona euro a unor mari economii', mentioneaza Capgemini, potrivit unui comunicat.
Valorile de refugiu au fost privilegiate in 2011, investitiile monetare si obligatiunile 'constituind categoria de active cea mai performanta', cu 'cote istorice' atinse de 'preturile bonurilor Trezoreriei americane pe termen lung', se arata in comunicat.
Pentru prinma data, Asia-Pacific este regiunea cu cei mai numerosi milionari in dolari (3,37 milioane), clasandu-se inaintea Americii de Nord, cu 3,35 milioane. In SUA, Japonia si Germania procentajul milionarilor in dolari este de 53,3%, o usoara crestere in raport cu 2010 (53,1%). Numarul milionarilor a inregistrat o crestere semnificativa in Brazilia (+6,2%), se arata in studiul mentionat.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă