Cate milioane de milionari erau in 2011, in lume
Data publicarii: 20-06-2012 | Finante-Banci
In 2011, in lume erau 11 millioane de milionari in dolari, dar patrimoniul lor este in scadere pentru prima data de la criza din 2008, potrivit unui studiu publicat marti de grupul francez de consiliere Capgemini si Royal Bank of Canada (RBC), informeaza AFP.
Populatia vizata de acest studiu este cea a persoanelor care detin un patrimoniu financiar de cel putin un milion de dolari, in afara de resedinta principala, obiecte de colectie si bunuri de consum durabile.
Dupa o crestere puternica a numarului celor cu averi considerabile in 2010 (+8,3%), cresterea s-a stabilit la 0,8% in 2011, ajungand la 11 milioane in intreaga lume. Patrimoniul acestora, care totalizeaza 42.000 de miliarde de dolari, este totusi in scadere cu 1,7% pentru prima data de la criza financiara din 2008, cand a inregistrat un recul de 19,5%. Averea lor a crescut cu 9,7% in 2010.
Dupa 'o perioada de cvasinormalitate in 2010, nivelurile de volatilitate in 2011 au atins pragul maxim in noiembrie din cauza temerilor privind potentiala contaminare de criza datoriei din zona euro a unor mari economii', mentioneaza Capgemini, potrivit unui comunicat.
Valorile de refugiu au fost privilegiate in 2011, investitiile monetare si obligatiunile 'constituind categoria de active cea mai performanta', cu 'cote istorice' atinse de 'preturile bonurilor Trezoreriei americane pe termen lung', se arata in comunicat.
Pentru prinma data, Asia-Pacific este regiunea cu cei mai numerosi milionari in dolari (3,37 milioane), clasandu-se inaintea Americii de Nord, cu 3,35 milioane. In SUA, Japonia si Germania procentajul milionarilor in dolari este de 53,3%, o usoara crestere in raport cu 2010 (53,1%). Numarul milionarilor a inregistrat o crestere semnificativa in Brazilia (+6,2%), se arata in studiul mentionat.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani