Marius Marinescu sustine ca Delta Dunarii ar putea deveni 'teatrul unui macel'
Data publicarii: 20-06-2012 | Mediu
Presedintele de onoare al Federatiei pentru protectia animalelor si mediului, Marius Marinescu, considera ca prin amendamentul aprobat de Camera Deputatilor la ordonanta privind unele masuri destinate dezvoltarii economico-sociale in Delta Dunarii, acest teritoriu va deveni ''teatrul unui macel'' si se va transforma intr-un ''poligon de tragere cu tinte vii''.
''Prin amendamentul aprobat de Camera Deputatilor, rezervatia naturala Delta Dunarii va deveni teatrul unui macel. Cea mai renumita biosfera a Europei se va transforma intr-un poligon de tragere cu tinte vii. Delta noastra adaposteste specii rare de pasari si animale vizate, din pacate, de afaceristi onerosi, atat romani, cat si straini. Mi-e teama ca ororile de la Balc se vor extinde in Delta Dunarii. Am speranta ca autoritatile in drept vor ataca la Curtea Constitutionala aceasta lege rusinoasa pentru Romania si mai sper ca inalta institutie o va declara neconstitutionala. In caz de nesesizare a Curtii Constitutionale, sansa salvarii faunei din Delta Dunarii ramane domnului presedinte Traian Basescu'', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Marius Marinescu.
Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti ordonanta 127/2010 privind unele masuri destinate dezvoltarii economico-sociale in Delta Dunarii, care prevede, printre altele, ca practicarea pescuitului recreativ-sportiv si a vanatorii rational reglementata in aceasta zona se poate efectua pe baza actelor eliberate de Administratia Rezervatiei.
Potrivit unui amendament al deputatului PDL Vasile Gherasim, care a fost adoptat de Camera Deputatilor, "valorificarea resurselor naturale din domeniul public de interes national prin activitati economice traditionale - pasunat, cultivarea terenurilor iesite temporar de sub ape, albinarit, recoltarea florei si a faunei naturale terestre si acvatice - practicarea serviciilor de turism si agrement, a pescuitului recreativ-sportiv si a vanatorii rational reglementata, realizarea de servicii de transport pe canale navigabile, cu exceptia Dunarii si a bratelor sale, desfasurate pe teritoriul rezervatiei, precum si desfasurarea unor lucrari pentru intretinerea digurilor si a canalelor existente se efectueaza pe baza actelor de reglementare a activitatilor respective, eliberate de Administratia Rezervatiei, stabilite prin regulamentul rezervatiei".
Ordonanta acorda si unele facilitati persoanelor care domiciliaza in rezervatia Deltei Dunarii.
Astfel, persoanele fizice cu domiciliul in localitatile din rezervatia biosferei Deltei Dunarii au dreptul de a pescui, pentru consumul familial, cu unelte proprii, constand in lansete, undite si maximum doua vintire, in baza unui permis nominal obtinut de catre respectiva persoana fizica, in conditiile legii, fara plata vreunei unei taxe.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani