Vulpescu (Hidroeletrica): Insolventa urmareste reorganizarea unei societati fara lichiditati
Data publicarii: 19-06-2012 | Actualitate
Deschiderea procedurii de insolventa a Hidroelectrica nu urmareste falimentul sau nationalizarea companiei, ci reorganizarea unei societati care nu mai are lichiditati, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, presedintele Consiliului de Administratie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu.
''Solicitarea insolventei este legata de organizarea companiei, nu avem in vedere nimic cu falimentul, vanzarea de active si alte speculatii. Nu urmarim nationalizarea, vanzarea companiei, sau orice altceva decat corectarea problemelor cu care compania se confrunta. Procedura insolventei nu este o stratagema sau un tertip ci o masura legala potrivit legii pentru ca aceasta societate a ajuns in situatia sa nu mai aiba lichiditati'', a spus Remus Vulpescu.
Acesta a subliniat ca Hidroelectrica a avut anul trecut doar un milion de euro profit, dovada a managementului defectuos al companiei,
''Ceva nu a functionat corect la Hidroelectrica. O societate cu active de 1 miliard de euro si o cifra de afaceri de 800 milioane de euro, daca obtine contabil, doar contabil, 1 milion de euro profit nu se poate numi companie profitabila'', a explicat reprezentantul Hidroelectrica.
Compania Hidroelectrica si-a solicitat insolventa, in data de 15 iunie 2012, iar dosarul urmeaza sa fie judecat pe 20 iunie.
Insolventa ar putea reprezenta o modalitate prin care compania ar putea opri contractele bilaterale ale societatii cu 'baietii destepti' din energie.
Sindicatul din companie - Hidrosind a anuntat ca va actiona in instanta membrii Consiliului de Administratie Hidroelectrica in urma deciziei acestora de a cere insolventa companiei.
Pe 6 iunie 2012, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, declara, intr-o conferinta de presa, ca majorarile de pret din contractele bilaterale ale Hidroelectrica renegociate pana in prezent cu beneficiarii sunt prea mici, reducerile de cantitati la fel, dar ca niciuna dintre companii nu a acceptat reducerea duratei contractului.
'Unele dintre optiunile noastre ne-ar putea permite sa tragem o concluzie relativ rapid, altele dupa intalnirea cu board-ul. Sunt optiuni pentru renegociere, pe care varianta o alegem, depinde si de rezultatele economice si de respectarea principiilor de drept. Varianta scurta ar fi sa ne pliem la ofertele facute pana in prezent de acesti beneficiari. Niciunul nu a acceptat reducerea perioadei. Sunt, in opinia noastra, cresteri prea mici de pret si reduceri mici de cantitati. Se poate obtine mai mult pentru Hidroelectrica. Noi va spunem ca derularea acestor contracte poate fi oprita, insa rezilierea ne limiteaza optiunile', a declarat Remus Vulpescu.
De asemenea, Vulpescu a precizat ca in negocieri autoritatile romane nu sunt satisfacute de stabilirea unui pret pentru 2012 apropiat de preturile pietei concurentiale.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani