UNSAR a organizat Conferinta Asiguratorilor din Romania
Data publicarii: 18-06-2012 | Finante-Banci
Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania - UNSAR - a organizat miercuri 13 iunie 2012 Conferinta Asiguratorilor din Romania, eveniment de referinta pentru industria de profil si totodata o manifestare menita sa deschida noi cai de dialog asupra unor probleme importante ale pietei asigurarilor. La Conferinta au participat circa 200 de persoane, reprezentanti ai Guvernului Romaniei, Institutului de Fizica a Pamantului, Insurance Europe, specialisti din cadrul companiilor de asigurari membre UNSAR, brokeri de asigurari etc, moderarea dezbaterilor fiind asigurata de catre jurnalistul si analistul economic Dan SUCIU.
Lectorii care prin alocutiunile lor si-au adus contributia la succesul Conferintei au fost:
- Vasile Cepoi - Ministrul Sanatatii
- Constantin Buzoianu - Presedinte CSA
- Cristian Sporis - Secretar de Stat, Ministerul Finantelor Publice
- Catalin Constantin Chiper - Secretar de Stat, Ministerul Administratiei si Internelor
- Mircea Radulian, Director Stiintific Institutul National pentru Fizica Pamantului
- Rosella Miceli - Insurance Europe
- Rangam Bir - Presedinte UNSAR
- Adrian Marin - Responsbil Sectiunea de asigurari de bunuri si proprietati UNSAR
- Mihai Tecau - Presedinte Directorat Omniasig, Vienna Insurance Group, companie membra UNSAR
- Cornelia Coman - Vicepresedinte, Responsabil Sectiunea de asigurari de viata UNSAR i
- Carmen Radu - UNSAR, Responsabil Sectiunea de Asigurari de Sanatate, UNSAR
Tematica evenimentului a fost structurata pe doua sectiuni, prima dintre acestea cu referire la problematica asigurarilor de riscuri catastrofale (NatCat), cea de-a doua fiind dedicata asigurarilor de viata si celor de sanatate.
In prezentarea cu titlul "Indeplinirea promisiunilor -Oportunitati si provocari pentru piata asigurarilor din Romania” , Presedintele UNSAR, Dl. Rangam BIR a precizat faptul ca :prin activitatile noastre (ale asiguratorilor), am contribuit la consolidarea de active economice substantiale in economia romaneasca. Activele totale depaseau la sfarsitul anului 2010 suma de 16,8 miliarde de RON. Presedintele UNSAR a adaugat:
"Piata asigurarilor a investit in active guvernamentale circa 1 miliard de euro, in pofida crizei din ultimul an, fapt ce demonstreaza potentialul acestei industrii.”
La randul sau Dl. Vasile Cepoi, Ministrul Sanatatii a punctat:calendarul noului proiect de lege a sanatatii, act legislativ de importanta sociala deosebita:
"Pana pe 30 iulie proiectul de lege, inclusiv asumarea politica, asumarea in Guvern, trebuie sa fie finalizat. Acesta va fi postat pe site-ul Mi nisterului Sanatatii si apoi timp de doua luni avem posibilitatea sa dezbatem acest proiect de lege iar in septembrie legea va intra in Parlament. ”.
Referindu-se la obiectivele majore ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor in perioada urmatoare, Dl. Constantin BUZOIANU , Presedintele CSA a mentionat:
"Pe agenda Consiliului CSA exista un subiect mai important decat cresterea sau scaderea pietei, profitabilitatea sau neprofitabilitatea companiilor de asigurare, un subiect care influenteaza in mod semnificativ rezultatele asiguratorilor si imaginea intregii industrii de asigurari. Este vorba despre protectia intereselor asiguratilor, o tema aflata astazi mai mult decat oricand pe agenda tuturor autoritatilor de supraveghere ale pietelor financiare”.
Conferinta Asiguratorilor din Romania, organizata de UNSAR isi doreste sa devina un eveniment organizat anual al carui prestigiu sa creasca in timp iar peste ani sa putem vorbi despre o traditie a acestei manifestari.
Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania - UNSAR - reprezinta 22 de companii, care detin impreuna o pondere de peste 91% din piata locala de asigurari.
UNSAR s-a constituit ca organizatie profesionala a pietei de asigurari in anul 1994, la initiativa a 13 companii. UNSAR este membru cu drepturi depline al Federatiei Asociatiilor Asiguratorilor din Europa - Insurance Europe.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii