BRD-Groupe Societe Generale, locul 2 mondial in factoring
Data publicarii: 15-06-2012 | Finante-Banci
BRD s-a clasat pe locul 2, cu calificativul "excelent”, in topul celor mai buni factori de export si import din cadrul organizatiei Factors Chain International (FCI), cea mai mare asociatie de factoring din lume, cu 257 de membri in 71 de tari. In fiecare an, FCI nominalizeaza cele mai bune banci si societati de factoring din punctul de vedere al calitatii serviciilor de factoring international in cadrul unui proces de evaluare prin care fiecare corespondent isi noteaza colaboratorii externi dupa urmatoarele criterii : calitate, cifra de afaceri tranzactionata intre factori, comunicare.
Acest rezultat consolideaza statutul BRD, construit prin clasarile fruntase in topurile mondiale ale ultimilor 5 ani ani si reconfirma, in acelasi timp, importanta pe care banca o acorda calitatii serviciilor pe care le pune la dispozitia clientilor sai”, a spus Anca Dogaru, Directorul Directiei Factoring din cadrul BRD.
Concomitent cu optimizarea serviciilor sale de factoring, banca s-a preocupat de diversificarea portofoliului de produse pe acest business line, dispunand in prezent de o oferta complexa, adaptata exigentelor clientilor sai, indiferent daca acestia sunt exportatori,importatori sau cu activitate interna, societati comerciale mici, medii sau mari.
Activitatea de factoring a BRD a cunoscut o crestere semnificativa, cu 53% in 2011 comparativ cu 2010, atingand o cifra de afaceri de peste 900 milioane EUR, corespunzatoare unei cote de piata de 35% si pozitiei de lider de piata. In primele 3 luni ale anului 2012, operatiunile de factoring si-au continuat evolutia pozitiva, cu un ritm ridicat de crestere a cifrei de afaceri. In structura, operatiunile de factoring intern detin ponderea cea mai importanta - 72% -, in timp ce operatiunile de factoring de export reprezinta 18%, iar cele de import 10% din totalul cifrei de afaceri. Din punctul de vedere al tipului operatiunii (cu regres/ fara regres), o pondere semnificativa, de 75%, o detin operatiunile fara regres, prin care banca preia riscul de neplata al debitorilor cedati in cadrul operatiunilor de factoring. Prin acest tip de operatiuni, clientii beneficiaza in acelasi timp de avantajele unei finantari imediate, dar si de certitudinea incasarii creantelor in situatii de insolventa sau de neplata prelungita a debitorilor.
In contextul unui mediu economic dificil, factoringul reprezinta o solutie de finantare si management al creantelor care permite companiilor atat optimizarea cash-flow-ului, cat si securizarea creantelor. Evolutia operatiunilor de factoring atat la nivelul BRD, cat si la nivelul pietei de factoring din Romania, indica interesul pentru acest produs si capacitatea acestuia de a raspunde cerintelor clientilor intr-un climat economic afectat de criza.
BRD a fost, in 1993, prima banca din Romania care a introdus in oferta sa de produse si servicii operatiunile de factoring, afiliindu-se in acelasi an la Factors Chain International (FCI). In 2004, banca a devenit membru cu drepturi depline al FCI, iar din 2011 este membru fondator al Asociatiei Romane de Factoring si membru in Consiliul Director al acesteia.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii