Parlamentul European dezbate joi controversatul Acord ACTA
Data publicarii: 31-05-2012 | IT&C
Comisia de Libertati Civile a Parlamentului European isi comunica, joi, punctul de vedere in legatura cu ACTA, controversatul acord comercial de combatere a contrafacerii. Dezbaterile se anunta aprinse. Proiectul de raport al in legatura cu Acordul Comercial de Combatere a Contrafacerii (ACTA), care urmeaza sa fie dezbatut joi in Comisia de Libertati Civile a Parlamentului European (LIBE), nu are formulari transante.
Autorul sustine ca ACTA, in forma de acum, da loc prea multor interpretari, nu clarifica anumite chestiuni juridice si de aceea ar fi prematura aprobarea acestui acord. Dar textul nu merge mai departe si nu se recomanda respingerea ACTA.
De aceea, mai multi membri ai comisiei LIBE - intre ei si doi europarlamentari romani, Renate Weber si Csaba Sogor - au depus zeci de amendamente care, practic, schimba total textul proiectului de raport: in locul formularilor vagi - de genul "dorim sa-i ajutam pe membrii Parlamentului European sa ia o decizie cat mai avizata daca sa respinga sau nu, ACTA" - modificarile aduse prin amendamente recomanda respingerea acordului de combatere a contrafacerii.
In mai toate orasele europene, ACTA a scos in strada sute de mii de oameni care condamna prevederile acordului, vazut de multi ca un instrument de cenzurare a internetului si de supraveghere a utilizatorilor spatiului virtual.
In urma izbucnirii scandalului, Comisia Europeana a cerut opinia Curtii de Justitie a Uniunii Europene, dar formularea raspunsului poate dura cel putin un an. Membrii parlamentului European nu vor sa astepte, sunt hotarati sa mearga mai departe cu procedurile si, cel mai probabil, ACTA va fi respinsa de plen.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des