Dan Radu Rusanu: Supraimpozitarea bugetarilor nu este corecta, plafonul de 4.500 de lei este nerealist

Data publicarii: 31-05-2012 | Politica

Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu considera ca intentia Guvernului de a impozita suplimentar pensiile si salariile bugetarilor care depasesc 4.500 de lei nu este corecta si ca acest plafon este nerealist.

"Baremul acesta, plafonul de 4.500 mi se pare un plafon foarte scazut. Sa nu uitam ca un plafon de 4.500 brut ar insemna practic cam 3.000 netul. Nu cred ca ar incuraja populatia sa treaca peste acest barem, deci nu cred ca este o masura buna la nivelul acestui barem. Ar trebui poate saltat acest plafon de 4.500. Ganditi-va ca 4.500 de lei in ziua de astazi inseamna o mie de euro. Ca sa consideri ca o mie de euro este un venit exagerat intr-o tara a UE, nu cred ca este foarte normal, foarte corect. Ar trebui un barem mult mai inalt, mult mai ridicat", a declarat, joi, la RFI, vicepresedintele PNL. 

Rusanu a sustinut ca ar putea exista si o problema de constitutionalitate in privinta supraimpozitarii bugetarilor. 

"Nu stiu daca se poate vorbi numai pentru bugetari, sa faci aceasta diferentiere intre bugetari si restul salariatilor din economie. Nu stiu daca este si constitutional... Corect nu este in nici un caz, cel care lucreaza intr-o unitate bugetara si are acest salariu dupa 25, dupa 30 de ani sa fie impozitat suplimentar, iar in partea cealalta, in economia privata, cineva care are acest venit sa nu fie impozitat. Trebuie sa realizam faptul ca la aceste salarii mari, sa spunem, de o mie de euro pe luna, in sistemul bugetar ajung acei oameni care au o vechime si o experienta foarte mare", a afirmat el. 

Liberalul a subliniat ca supraimpozitarea bugetarilor nu ar fi corecta. 

"Nu stiu daca-i neconstitutionala, dar oricum, nu este corect sa faci aceasta diferentiere intre bugetari si economia privata. In acelasi timp, subliniez, plafonul de 4.500 mi se pare un plafon nerealist. Ar trebui sa plece de la 8.000-9.000 in sus si de-abia atunci sa discutam despre aceasta supraimpozitare", a completat liberalul. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: