CAS redus cu 50% pentru firmele care angajeaza tineri pana in 25 de ani

Data publicarii: 31-05-2012 | HR/Cariere

Companiile care angajeaza tineri de pana la 25 de ani, care urmeaza o institutie de invatamant superior sau sunt absolventi de facultate, ar putea fi scutite de plata a 50% din contributiile sociale obligatorii. Masura a fost trecuta intr-o initiativa legislativa semnata de un grup de senatori, care a fost depusa la Senat.

Scutirea de plata a 50% din contributiile sociale obligatorii datorate la bugetul asigurarilor sociale de stat va fi acordata pe o perioada de trei ani, potrivit Mediafax.

Initiatorii proiectului mentioneaza in expunerea de motive ca in Romania somajul in randul tinerilor a crescut alarmant in ultimii ani, mai ales somajul in randul tinerilor in varsta de pana la 25 de ani.

"In prezent, in jur de 80.000 de absolventi de liceu si facultate nu reusesc sa-si gaseasca o slujba si un loc decent in societate, anul trecut aproximativ 22% din tineri nefiind incadrati in munca, procentul fiind in crestere alarmanta", se arata in document.

Initiativa legislativa este semnata de deputatii Viorel Carare (PDL), Ghervazen Longher (grupul minoritatilor), Adrian-Miroslav Merka (grupul minoritatilor), Marius Neculai (PDL), Adrian Henorel Nitu (PDL) si Teodor-Marius Spinu (PDL).

Potrivit proiectului de lege, reducerea contributiilor sociale obligatorii datorate de angajator se poate acorda numai in conditiile in care angajatorul nu a efectuat disponibilizari de personal, din initiativa sa, in ultimele trei luni de la solicitarea scutirii de la plata.

Propunerea legislativa face parte din categoria legilor organice si va fi dezbatuta de Senat in calitate de prima Camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

Consiliul Legislativ a avizat favorabil propunerea, precizand, insa, ca este necesar un punct de vedere al Guvernului, in conditiile in care legea afecteaza bugetul de stat.

Sursa: TVR.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: